Googlografie

Geboren in 1978 in Bloemendaal. Woonde daarna een jaar in Minneapolis. Op mijn vierde verhuisd naar Amsterdam. Zat op het Amsterdams Lyceum. Studeerde een jaar in een klein college in Pennsylvania, en verdiepte mij onder meer in de vakken Bowlen, Scubaduiken en Toneelpodium Bouwen. Studeerde Geschiedenis en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Kreeg interesse in de Armeense genocide. Leerde de echte journalistiek als redacteur bij Barend en van Dorp tussen 2002 en 2004.

Maakte intussen reizen naar Rusland. en raakte gefascineerd. Als je even hier kijkt snap je wel waarom. In St. Petersburg leerde ik Russisch (een beetje). Verhuisde in maart 2005 naar Moskou, zat de eerste twee maanden in een klein kamertje in dit gebouw, waar ik nog meer Russisch leerde. Sindsdien werkte ik als freelance journalist voor Trouw en De Standaard, en af en toe maakte ik een reportage voor Wordt Vervolgd.  Af en toe geef ik een lezing.

Die reizen vormen de basis voor mijn boeken Rusland voor Gevorderden en Kleine Landjes. De boeken vormden weer de basis voor twee series over Rusland, die ik voor de VPRO heb gemaakt. Voor Tegenlicht heb ik een portret gemaakt van Moskou in 24 uur. Daarna volgde een serie over India, de Kaukasus en kunstmatige intelligentie. Tegenwoordig ben ik ook werkzaam als regisseur, vorig jaar verscheen de serie Tokidoki met Paulien Cornelisse, in het voorjaar van 2020 volgt deel 2.

Oja, ik vergeet Zomergasten helemaal. Gepresenteerd in 2010 en 2011. Helaas staan de afleveringen niet online, maar op site staat een berg met info en wat losse videodingetjes.