Agenda

NAJAAR 2018

Speellijst

28 september Schouwburg Tilburg
5 oktober Stadsschouwburg Groningen
8 oktober Schouwburg Odeon Zwolle
11/12/13 oktober De Kleine Komedie Amsterdam
16 oktober Theater Orpheus Apeldoorn
17 oktober Leidse Schouwburg Leiden
23 oktober Wilminktheater Enschede
30 oktober Stadsschouwburg Nijmegen
2 november Philharmonie Haarlem
5 november Stadsschouwburg Utrecht
7 november TAQA Theater De Vest  Alkmaar
10 november Stadstheater Zoetermeer
19 november Flint Amersfoort
24 november De Lawei Drachten
26 november Oude Luxor Rotterdam
27 november Zaantheater Zaandam

Jelle Brandt Corstius
met Oleg Fateev

Uw Universele Reisgids voor Moeilijke Landen 

Landen waar het oversteken van de weg een kunst is. Waar een aap zomaar je lunch steelt. Waar je eindeloos moet afdingen voor je iets koopt. Waar elke televisie altijd op het maximum volume lijkt te staan. Waar je in de keuken moet kijken voor je iets eet. Dat zijn nou ‘moeilijke landen’. Door zulke landen reizen is nooit saai en altijd vermoeiend. Zo’n reis kan je leven in positieve zin veranderen of uitdraaien op een nachtmerrie. Een goede voorbereiding is dus belangrijk. 

Gelukkig is er Jelle Brandt Corstius: uw Universele Reisgids voor Moeilijke Landen. Hij loodst u erdoorheen. Van India tot Ethiopië en van de Kaukasus tot Japan. Hij vertelt over zijn reizen over de hele wereld en hoe die een beter mens van hem hebben gemaakt. Of in ieder geval iemand die beter af kan dingen. Meestal met humor, maar ook de serieuze zaken komen langs. Want hoe reageer je bijvoorbeeld op een kind dat bij je bedelt? 

De voorstelling wordt muzikaal begeleid door Oleg Fateev. Hij is geboren in Moldavië en reist de hele wereld over met zijn bayan, een Russische accordeon. Oleg heeft opgetreden met o.a. Herman van Veen, Nynke Laverman en Mathilde Santing. Daarnaast was hij actief als muzikaal leider, componist en arrangeur bij diverse theatergezelschappen, waaronder het Ro Theater. Oleg zal muziek vertolken van over de hele wereld.


Waar je ook heen gaat, met deze gids sla je je er wel doorheen. Met een beetje geluk wordt het nog leuk ook! Als wij bij het filmen van de Rusland-serie weer in een of ander godvergeten oord waren beland, en we het allemaal niet meer zagen zitten, zei mijn regisseur altijd: ‘Vergeet niet, als wij oud zijn, zitten wij aan het leukste tafeltje in het bejaardentehuis!”