Actie tegen boerkaverbod

Dat boerkaverbod is er nog niet doorheen! De Eerste Kamer moet er nog over stemmen. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat dit ook niet gaat gebeuren. Wat je kan doen: schrijf een brief, mail of sms naar een senator van het CDA of de VVD. De PVV kan natuurlijk ook, maar iets in mij zegt dat dat minder effectief is.

Je vindt de adresgegevens van alle senatoren op deze pagina: http://www.eerstekamer.nl/id/vi8hbyhqdcwy/document_extern/ledenlijst/f=/viwhjcuc0hp6.pdf

Zelfs mobiele nummers staan erbij. Freaky. De fractievoorzitter van het CDA, Elco Brinkman is te bereiken op : l.c.brinkman@wxs.nl. De fractievoorzitter van de VVD, Loek Hermans, heeft geen mail, maar in de lijst vind je genoeg VVD senatoren met een mailadres. In het volgende blok staan de mailadressen van alle senatoren: http://www.twitlonger.com/show/fkrp4c (dank @StellaStarlight). Nota bene: van alle partijen dus.

Hoe dan ook, als je geen inspiratie voor een mail hebt, ik ga zelf deze tekst sturen:

Geachte senator,

Het komt niet vaak voor dat ik aan de Eerste Kamer denk. En dat is maar goed ook. Dat betekent dat jullie je werk goed doen. Politiek hoort te worden beoefend door wijze mannen en vrouwen die weloverwogen een besluit nemen. Niet door mensen die achter de media aanlopen. Of elkaar uitschelden in het parlement. Of symboolpolitiek bedrijven. Onder ons: ik ben bang dat de Tweede Kamer bedorven raakt door dit soort figuren. Laat dit niet met de Eerste Kamer gebeuren!

Ik schrijf u over het ‘boerkaverbod’, waar u binnenkort over gaat stemmen. Begrijp mij niet verkeerd: het geeft mij ook een onaangenaam gevoel als ik een vrouw in een boerka zie lopen. Maar ik heb ook een onaangenaam gevoel als ik naar de roodverbrande hangborsten van een moeder op het strand van Zandvoort moet kijken. Ze is ook nog eens aan het beachballen! ‘Trek wat aan,’ denk ik dan. Maar ik denk ook: ‘Je gaat je gang maar’. Uggs, nog zoiets. Maar dat zal u als senator weinig zeggen.

Los daarvan: wat zal er gebeuren met deze boerkavrouwen? Denkt u dat ze na het verbod zonder boerka rond gaan lopen? Nee, die komen natuurlijk hun huis niet meer uit. Het idee achter de wet is dat deze vrouwen meer vrijheid krijgen. Maar het omgekeerde zal gebeuren.

Dit laten jullie niet gebeuren toch? Er staat meer op het spel: door dit soort symboolpolitiek zal het vertrouwen van de kiezer in ons politieke systeem nog verder afnemen. En geloof mij, daar is al niet veel meer van over. Dus maak jullie reputatie als club van grijze, maar wijze muizen waar, en stem tegen het boerkaverbod!

Vriendelijke groet,

Jelle Brandt Corstius

ps ik ben op zich wel voor een Ugg-verbod.

psps grappig, er zijn ongeveer net zoveel Kamerleden als boerkavrouwen. Best weinig hè?

Je kan natuurlijk ook iets anders schrijven. Het belangrijkst is dat je iets doet. Succes met schrijven, en houd het beleefd. Good luck! Niet alleen goed voor Nederland, maar ook goed voor je karma.

Tenslotte, deze foto maakte ik in Mumbai, India. Een beschaafd land zonder boerkaverbod. 

 

 

75 reacties op Actie tegen boerkaverbod

 1. Reactie van wilma

  Hallo Jelle,

  Ik doe mee. Ga nog wel even goed nadenken over eigen tekst.

  Groet,

  Wilma

 2. Reactie van Wim Balm

  Hoi Jelle,

  Boerkadraagsters zijn geen probleem, want ‘het zijn er maar zo weinig’. Ik neem aan dat je dus ook alle ophef over weigerambtenaren onzin vind? Daar zijn er namelijk nog maar een paar van. Minder nog dan boerkadraagsters, vermoed ik.

 3. Reactie van Alie

  Dag Jelle,

  Ik leen jouw tekst! Zou het niet beter kunnen verwoorden.
  Ook dat van die Uggs :)

 4. Reactie van Aisha al Zawahiri

  Alles goed en wel, je mag niet gemaskerd over straat gaan !
  Dus aanpakken.

 5. Reactie van Helen

  Hallo Jelle,

  Ik leen jouw tekst met een mix van dit: http://www.sinancankaya.nl/boerka-en-nikaab/

 6. Reactie van Salvatore Cocco

  Boer(ka) zoekt Vrouw!!!

  En ik zou Wim Balm wel graag als baas willen hebben. Werkweigeren vind hij blijkbaar geen enkel probleem. Super!

  Groetjes, Salvatore

 7. Reactie van Charlotte

  Ik ben tegen het boerkaverbod. Ik krijg al koude rillingen bij het idee dat ik wel eens één van de omstanders zou kunnen zijn, getuige zou kunnen zijn van die eerste arrestatie. Wat een onwaarschijnlijk angstaanjagend beeld. Probeer het u eens voor te stellen. Dat is alles wat ik vraag.

 8. Reactie van ruud bindervoet

  standaard brief verstuurd aan Eelco Brinkman
  Goed initiatief, wie volgt……..

 9. Reactie van Anouk

  Dank je wel Jelle! Mailtje gestuurd, iedere club eentje. Je tekst een beetje aangepast, de nadruk gelegd op het dreigende isolement. Fingers crossed dat de Eerste kamer zijn/haar spierballen laat zien.
  (en bedankt voor je Uggs-alarm; deden ze daar maar eens wat aan! ;-)

 10. Reactie van Pieter

  Goed idee, Jelle. Meneer de Graaf van de VVD heeft een mail van me ontvangen. Ben benieuwd!

 11. Reactie van Jos

  Wat een mooi initiatief. Ik heb nog eens na zitten denken over dit initiatief van de Tweede Kamer en ik denk dat het, naast alle goede tegenargumenten, ook nog eens indruist tegen onze grondwet, als we het op de juiste manier benaderen. Eens kijken naar de reactie van de senatoren!

 12. Reactie van Armand Gerards

  Mail verzonden, super reactie van CHARLOTTE

  stel je voor je bent getuige van een arrestatie etc SHAME on Den Haag

 13. Reactie van muse

  de tweede kamer heeft het boerkaverbod nog helemaal niet goedgekeurd. het kabinet heeft vrijdag besloten om het wetsvoorstel naar het parlement te sturen, dat is alles. daar moet het eerst nog behandeld worden, schriftelijk en mondeling. daarna wordt er pas gestemd. het kan dus nog wel even duren voordat het naar de eerste kamer gaat.

 14. Reactie van Margreet de Boer

  Beste Jelle en anderen,
  als senator dan ik jullie voor jullie inzet. Mag ik jullie wijzen op mijn eigen blog http://www.hetpersoonlijkeispolitiek.blogspot.com/2012/01/boerkaverbod-heeel-belangrijk.html
  Overigens vraag ik mij af of een massamailing het meest effectieve actiemiddel is; het ontvangen van spam (Want dat is het ontvangen van vele gelijkluidende mails die inhoduelijk niets aan de andere toevoegen) wekt op een gegevn moment meer irritatie dan sympathie op.
  Tot slot: de wet moet eerst door de Tweede Kamer, misschien moeten jullie daar beginnen?

 15. Reactie van Hans

  Wat kortzichtig dit soort acties beste Jelle. Als nu gezorgd kan worden dat de paar vrouwen die een boerka moeten dragen nu eens van hun mannen toestemming krijgen om zonder gelaatsbedekkende doek over straat te gaan zijn we een stuk beter bezig. Kortom, het vereist een aanpassing. Niks tegen boerka’s in landen waar het “normaal” is maar niet in Nederland. Je actie is er net zo een als van die van de bevolking vervreemde wethouder in Groningen maar die is ziek twitterde ze eerder dus haar dwaze oproep begrijp ik nog wel alhoewel zeer en zeer dom en met name voor een politica…..uitermate zwak.

 16. Reactie van Petra

  Mooi initiatief. Een boerkaverbod is symboolpolitiek. Grote woorden voor een klein probleem. Ik zie liever ook geen boerka, maar deze vrouwen moet het zelf weten. Godsdienstvrijheid is een belangrijk recht. Ik schaam me voor deze regering.
  Overigens draag ik lekker Uggs, en dat mag ik ook zelf weten. Wat iemand anders er van vindt zal me een zorg zijn.

 17. Reactie van Jelle

  U ziet het dus als spam als iemand de moeite neemt een mail naar u te sturen met een boodschap waar hij of zij achter staat. Mooi is dat.

 18. Reactie van Margreet de Boer

  Nee, ik krijg graag mails met boodschappen,en ben het inhoudelijk geheel met jullie eens. Maar ik ervaar het wel als spam als mijn mailbox verstopt raakt door inhoudelijk identieke mails.

 19. Reactie van Elisabeth

  Het liefst zou ik een wereldwijd boerka-verbod willen, maar laten wij maar beginnen in Nederland.

  http://www.liveleak.com/view?i=426_1181556194

  Women Beaten for Not Wearing Burqa

 20. Reactie van Ellen

  Hans,
  In landen waar het normaal is, is het wel goed? Is het goed om dergelijke kleding te dragen, omdat je als single vrouw doodsbang bent om verkracht te worden door de Taliban en dit jou enige bescherming is?
  De boerka heeft, zoals een moslimman tegen mij zei, net zoveel met de Islam te maken als een bikini voor de bijbel.
  Bovendien is dit natuurlijk bedoelt om alle gezichtsbedekkende kleding te verbieden voor onze veiligheid. (De burka is dan een lekker hyperig, populistisch dingetje, waar je aandacht mee kan scoren, he Jelle. Alleen dan wel de verkeerde, liever had ik gehad dat je het had over de talloze verkrachtingen die plaatsvinden in Afghanistan en de functie van de burka).
  Maar nee, valt me tegen van je, Jelle.

 21. Reactie van Anne

  Jelle for President!
  Hoezee, ik doe mee.

 22. Reactie van Rogier

  Jelle, laten we streven naar een wereldwijd boerkaverbod.
  Maak een einde aan deze beschamende vrouwenonderdrukking!
  Het verbaast me dat iemand als JBC zo reactionair is….

 23. Reactie van Marianne

  Inderdaad een heel fout wetsvoorstel. Ik ben tegen zowel het verplichten als het verbieden van een boerka.
  Maar Jelle, het gevaar van jouw actie is dat het alleen maar weer gaat over voor of tegen dit wetsvoorstel en niet over het feit hoe we ervoor kunnen zorgen dat vrouwen die – waar ook ter wereld – willen emanciperen ondersteund kunnen worden, te beginnen in Nederland.

 24. Reactie van Jonne

  Als iemand van jullie z’n uggs wegdoet, ik heb maat 42.

 25. Reactie van Semolina Pilchard

  Aha, de man die beweerde dat Theo van Gogh met diens stukjes het land kapot heeft gemaakt, doet een duit in het zakje. Laat me niet lachen. Meneer vergelijkt hangtieten met een eenvrouwsgevangenis ofwel de ultieme vrijheid versus gijzeling. Beseft hij dat het boerkaverbod een signaal af geeft voor een ieder die het onzalige idee krijgt zijn vrouw in zo’n ding vast te zetten? Dit is Nederland, je mag meedoen, maar bij achterlijkheden als een boerka, nota bene gebaseerd op een geloofje, herstel: een foutief geïnterpreteerd geloofje, trekken we een grens.

 26. Reactie van Ruben Brunsveld

  Zie hieronder de tekst die ik heden heb verzonden (dank voor de adressen). Voel vrij om (delen) te kopiëren voor eigen gebruik:

  Waarde Senatoren,

  Uw Kamer werd in 1815 in het leven geroepen om de ‘troon te omringen met een bolwerk waartegen alle partijen afstuiten’. De vrees was immers dat de volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer een te sterke dadendrang zouden kunnen hebben en dat een instituut nodig zou zijn dat corrigerend en matigend kon optreden. Anno 2012 is die vrees waarheid geworden.

  Ik schrijf u vanuit het buitenland om mijn grote zorgen kenbaar te maken over het door de Tweede Kamer aangenomen ‘verbod op de gezichtsbedekkende kleding’ ook wel bekend als het Boerkaverbod. Immers wanneer mijn regering op het punt staat wetgeving aan te nemen die niet alleen direct indruist tegen volkenrechtelijke verdragen en onze Grondwet maar die ook maatschappelijk onhoudbaar, moreel laakbaar en schadelijk is voor de Nederlandse reputatie in het buitenland acht ik het mijn plicht een laatste beroep te doen op uw constitutioneel en maatschappelijk geweten.

  De argumenten zijn inmiddels alom bekend. Een verbod dat feitelijk gericht is op de Boerka (ook al is het religie-neutraal omschreven) zal onherroepelijk stranden voor het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Maar dat is slechts een juridisch betoog en – zoals u wel bekend – wordt elke wet voorafgegaan en onderbouwd door de moraal. En de simpele moraal van het verhaal is dat -hoe onwenselijk de Boerka als dracht ook is vanuit cultureel en communicatief oogpunt – het niet aan de wetgever kan en mag zijn om voor te schrijven wat u als burger in de openbare ruimte mag dragen, zeker niet wanneer daarbij elementaire godsdienstige vrijheden in het geding komen. Vanzelfsprekend is ook deze regel onderhavig aan beperkingen maar die dienen noodzakelijk in een democratische samenleving te zijn en bovendien proportioneel. Twee elementen waaraan de Tweede Kamer volledig is voorbij gegaan en die de regering tot op heden onvoldoende heeft aangetoond.

  Als Nederlands burger in het buitenland kan ik u daarnaast enkel nog meegeven hoe schadelijk dit debat is voor onze reputatie als progressieve en open samenleving. Met grote ogen, rode oren en een licht hoongelach volgen mijn internationale vrienden hier in Zweden het Nederlandse debat. De tijd dat Nederland als baken werd gezien voor vrijheid is reeds lang voorbij. De pijnlijke waarheid is echter dat onze nieuwe reputatie er een is van intolerantie en kortzichtigheid.

  Waarde Senator,

  Als Eerste Kamer dient u het primaat van de Tweede Kamer te respecteren. Dit houdt in dat u terughoudendheid dient te betrachten jegens Tweede Kamer en regering en dat u wordt geacht de hoofdlijnen van de reeds gemaakte politieke keuzes te respecteren. Van hoofdlijnen is hier echter geen sprake. Het gaat hier om een fundamentele vraag van recht en moraal waarbij de Tweede Kamer zich heeft laten (mis)leiden door de waan van de dag, dubbelzinnige informatie in de media en dubieuze peilingen. Daartegen optreden is bij uitstek uw functie. Dit is waarvoor uw Kamer als Chambre de Reflection in het leven is geroepen. Dit is uw constitutionele meerwaarde!

  Ik verzoek u derhalve met grote klem om tegen het wetsvoorstel op gezichtsbedekkende kleding te stemmen

  Met hoogachting,

 27. Reactie van Marc van de Plasse

  Hallo Jelle,
  Bedankt voor je actie. Zo had ik het nog niet bekeken. Zo zie je dat het altijd goed is om zaken van meerdere kanten te bekijken. Maar of ik je actie steun, weet ik nog niet. Dat de boerkavrouwen straks het huis niet meer uitkomen zou ik heel erg vinden. Maar, is de kern van dit probleem de politiek of het geloof? Ergens is het toch heel vreemd en niet goed dat vrouwen in bepaalde geloven niet dezelfde rechten en vrijheden hebben als mannen? Of dat er politieke partijen zijn die (liever) geen vrouwen in de partij of regering willen? Ik vind het maken van mijn keuze dus eigenlijk wel lastig. Zou boerkaverbod een signaalfunctie kunnen hebben????

 28. Reactie van Michiel

  goed plan. Wel boerkaverbod maar geen besnijdenisverbod? Mensen mogen elkaar verminken maar ze mogen niet zelf kiezen wat ze aantrekken.
  Bovendien vind ik het mooi, net als vrolijke meisjes met kleurige hoofddoekjes.
  De analogie met de uggs isy slim gevonden want het wijst op de willekeur.
  Het boerkaverbod is weer een kleine stap naar de totale politiestaat. ACTA erbij en we zijn compleet.

 29. Reactie van Sander

  Misschien dat een upgrade van de boerka nog uitkomst biedt? Burka2.0: verbeterde onzichtbaarheid voor de drager zelf en de boerka volledig uit het straatbeeld weggewist.

  http://sndrv.nl/burka2.0

 30. Reactie van PeterQ

  Vind een boerka bepaald niet het vrouwvriendelijkste klendingstuk. Maar heb zelf nog nooit een boerkadraagster in levende lijve gezien in mijn woonplaats Vlissingen.
  Wel word ik hier in de zomermaanden geconfronteerd met veel onbedekt, lillend toeristenvlees dat door mijn stad loopt en droom dan soms van een boerkaplicht.
  Goeie actie tegen deze schijnheilige symboolpolitiek. De PVV als beschermer van de vrouwenrechten? Laat me niet lachen…

  PS Overigens draag ik zelf op dit moment wel Uggs. Inderdaad ook niet erg esthetisch, maar wel lekker warme voeten :)

 31. Reactie van Kees Gelijkhebber

  De tijden zijn veranderd. De VPRO was de eerste omroep die hangtieten op TV liet zijn. Nu maakt een boegbeeld van deze omroep bezwaar tegen hangtieten op het strand. De tijden zijn veranderd. Namen programmamakers als Cherry Duyns eerst kennis van de feiten om dan pas actie te ondernemen, roept een hedendaagse programma-maker nu zo maar wat. De feiten:
  1) De Tweede kamer moet het voorstel nog behandelen.
  2) Het is geen burka-, boerka- of burqa-verbod. Het is een verbod op het dragen van gelaatsbedekkende kleding in het openbaar.

  JBC moet afkeer van een partij en beoordeling van wetsvoorstellen uit elkaar zien te houden.

 32. Reactie van Laurens

  Veel mensen worden blijkbaar zo geil van een boerka dat ze meteen op hun rug gaan liggen en zichzelf en hun eigen waardigheid verontachtzamen

 33. Reactie van Merik

  Ik ben tegen het boerkaverbod omdat de overheid zich ook met deze wetgeving als bezetter-in-eigen-land gedraagt.

 34. Reactie van Niqababes

  Jelle,
  Wat fijn dat je deze actie op je website bent begonnen. Het beste protest is om zelf een boerka aan te trekken, dat kan ook met minirok en hakken, wat dat vinden we in Nederland minder eng. Daaruit blijkt maar weer dat het helemaal niet om de gezichtsbedekking gaat.
  http://www.youtube.com/watch?v=zIymAvv7t88

 35. Pingback van Actie Jelle Brandt Corstius: schrijf senaat over boerka | Krapuul.nl

  […] Jelle Brandt Corstius (o.m. Van Moskou tot Magadan, Zomergasten) is een actie begonnen tegen het boerkaverbod. Op zijn website stelt hij vast: Dat boerkaverbod is er nog niet doorheen! De Eerste Kamer moet er […]

 36. Reactie van Thomas

  Onbegrijpelijk dat rationele, (en atheïstische zoals Jelle C.) mensen deze vrouwvijandige en mensonterende uiting van een griezelig geloof en een absolute theocratie coûte que coûte willen behouden.
  Zouden we niet beter op kunnen komen voor de talloze om hun christelijk geloof daadwerkelijk hardvochtig vervolgde christenen in grote delen van de wereld?

  Jelle, ga je schamen!

 37. Reactie van linda

  Ja, helemaal goed!
  bij gebrek aan boerka, kan een bivakmuts met lange winterjurk ook goed dienst doen! zeker bij het pootje over schaatsen…..

 38. Reactie van Lia

  •8 maart 2011, Trouw
  Vorig jaar probeerden twee mannen de Frans-Algerijnse theatermaakster Rayhana op straat in Parijs in brand te steken. Ze was op weg naar het theater waar haar stuk “Op mijn leeftijd rook ik nog stiekem” werd gespeeld. Het stuk werd eerder door twee Parijse theaters afgewezen omdat het moslims zou stigmatiseren. Volgens haar is de hoofddoek een besmettelijke ziekte. “Twee, drie vrouwen met een hoofddoek die bij je in de straat wonen gaat wel, maar twee-, driehonderd, dat is een heel ander verhaal. In zo’n straat worden onbedekte vrouwen gebrandmerkt als hoer. Ik heb het gezien in Algerije: ik hoefde geen hoofddoek te dragen van mijn ouders, het kwam niet eens in ze op het mij dat te vragen. Maar mijn zusje moest het later, gedurende de burgeroorlog, wel. Het was gevaarlijk geworden om het niet te doen. Met de hoofddoek gaat het van kwaad tot erger: met wie weigert kan van alles gebeuren”.

 39. Reactie van ina

  Ongelofelijk dat er een wet zou worden aangenomen om mensen te dwingen zich op een bepaalde manier (niet) te kleden. Een boerka wordt hier waarschijnlijk alleen door ambassade-personeel en familie gedragen, want de Afghanen (ik dacht de enigen die een echte boerka dragen) die het niet willen, zullen juist degenen zijn die naar Nederland zijn gekomen.
  Dus dat zal misschien nog diplomatieke rellen gaan geven!

 40. Reactie van Nico

  Ik heb zojuist een mail met eigen tekst verstuurd naar de hele lijst. Voor wie ook de andere leden van de Eerste Kamer wil schrijven, kun je niet gewoon hun voorletter.naam nemen en daar @eerstekamer.nl achter zetten?

 41. Reactie van Iety

  Net verstuurd, dank je voor de tekst, zo goed kan ik het niet onder woorden brengen dus ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt.

 42. Reactie van snet

  Wat mij zo verbaast is het feit dat iedereen er bijna altijd van uitgaat dat vrouwen worden GEDWONGEN worden een boerka te dragen (trouwens een echte boerka komt hier niet eens voor!!!)
  Ik ken vele vrouwen MET niqaab (zoals dit dus heet) en ze dragen dit uit EIGEN VRIJE KEUZE!!!

  Wat dacht je van de zgn ‘mode’? Dat is ook een soort van dwang, maar ook met een eigen keuze.

 43. Reactie van Peter

  Lia,en zo is het.

 44. Reactie van Niqaabdraagster

  Beste mensen,

  Ik en de andere moslimzusters die hieronder zullen lijden waarderen jullie steun tegen dit verbod en het geeft me een erg goed gevoel te zien dat niet iedereen ertegen is, ook al weten velen weinig over de niqaab, (het is GEEN boerka wat al de onwetendheid van vele mensen aantoont)alsnog staan jullie voor de vrijheid van iedereen en niet iedereen heeft dezelfde definitie van vrijheid. Dit verbod gaat tegen de Nederlandse wet in wat zegt; vrijheid van godsdienstbeleving en geen discrimitie. Dit is duidelijk discriminatie! Eerst is het de niqaab, halal slachten en straks wordt het de hidjaab en moskeeën! En de argumenten die worden gegeven slaan nergens op, wij zijn geen gevaar voor de samenleving en staan open voor communicatie.

  Niemand kan mij zeggen hoe ik me wel of niet mag kleden en wij zullen standvastig blijven in onze aanbidding en zullen niemand vrezen dan Allaah, de Almachtige!

  Er zit geen slot op onze niqaab en wij kunnen het af doen wanneer we willen er is geen man die ons dat verbied en andersom zal dat ook niet gebeuren! Het verbod veranderd niks aan onze levenswijze want wij zullen het blijven dragen met trots en houden onze schoonheid voor onszelf, we zijn baas over ons eigen lichaam en over ons gezicht! En wij waarderen onze schoonheid zoveel dat we ervoor kiezen dit voor onszelf te houden vanwege de eer die wij hebben als vrouwzijnde en de vrijheid die wij ervaren door het dragen van de niqaab!

 45. Reactie van Niqaabdraagster

  Beste Charlotte,

  u heeft helemaal gelijk. Deze arrestaties waar u het over heeft vinden al plaats in Frankrijk. Hier een video en voor jullie allemaal, nadat jullie dit hebben gezien vraag uzelf af: Is dit rechtvaardigheid?

  http://www.youtube.com/watch?v=No4OT6EbKys

  Het doet me erg veel pijn mijn moslimzuster te zien met zo veel pijn… en te denken dat ik straks de volgende kan zijn want ik zal er niet voor kiezen mijn niqaab af te doen en net als deze sterke vrouw zal ik mijn waardigheid behouden wat dat ook zal betekenen. En zijn wij zo veilig? Word er ook maar enige rekening gehouden met onze Islamitische normen en waarden?! En ons vrouw zijn? Het is een aanval op de Islaam en volledig tegen de grondwet en menselijke rechten! En voor de onwetenden; besteed u tijd niet aan deze nutteloze gedachtes en sla een boek open en WEET hoeveel waarde de niqaab heeft voor de moslimvrouw en als u zoveel medelijden heeft, stap op een moslimvrouw af en vraag haar waarom zij dit draagt in de plaats van zelf een mening in te vullen en het als een vorm van onderdrukking te zien. Maakt u geen zorgen, ik ben totaal niet onderdrukt ik ben bevrijd dankzij mijn niqaab!

 46. Reactie van Henk

  We vinden een boerka aanstootgevend. dat is zo gek toch niet.
  Naturisten lopen graag naakt, maar dat accepteren we toch ook niet op alle plaatsen.
  Zo is dat ook met de burka.
  Houd een beetje rekening met wat voor anderen aanstootgevend is.
  Dat geldt voor naakt zowel als geheel bedekt.

 47. Reactie van Niqaabdraagster

  Reactie op Henk:

  Ten eerste het is geen boerka, laat dat eindelijk duidelijk zijn! Het is een N-I-Q-A-A-B! En ten tweede u gaat mij niet vertellen hoe ik me wel of niet kan kleden! Een Niqaab is juist niet aanstootgevend en laat mensen naar ons innerlijk kijken en wat we te zeggen hebben in de plaats van hoe we eruitzien, wij willen gewaardeerd worden voor ons innerlijk en onze persoonlijkheid in de plaats van ons uiterlijk. Wij geven er niks om wat anderen van ons denken en zullen ondanks uw mening of die van een ander echt niet van kleding veranderen! Wij hebben een stem en kunnen even goed communiceren als een persoon zonder niqaab, met onze stem!

  En het is niet naturisten, het is nudisten.

  En dit verbod gaat tegen de Nederlandse wet in en is discriminatie, nudisten zijn geen gelovigen en hebben niks met deze wet te maken.

  Ik raad u en zo veel anderen aan niet als een kip zonder kop te reageren maar eerst kennis te vergaren voordat u dit soort reacties plaatst en dan pas kunt u oordelen!

  Luister niet naar wat de media over ons zegt en lees over de echte Islaam, die voor rechtvaardigheid is en ons bevrijd!

 48. Reactie van Henk

  Juist u kakelt als een kip zonder kop. Of het boerka of niqaab is zal me worst wezen. het gaat me om de aanstootgevendheid ervan. en dat bepaalt u niet, dat bepaalt de bevolking.
  En of het gaat om nudisten of om naturisten is ook zo’n onzinnig gekakel.
  Het gaat erom dat zowel naaktlopen als het lopen in niqaab, vooruit u uw zin, als aanstootgevend wordt gezien en dus volkomen terecht beide verboden is.
  en of het nu om 10, 100 of 25.000 mensen gaat is volstrekt irrelevenant

 49. Reactie van Mariam de Jong

  Ik ben het geheel eens met de reactie van de niqabdraagster. Zijn zal zich zeker niet onderdrukt voelen, dan wordt gesuggereerd in de media. Wat men onlangs liet zien op tv, was inderdaad een niqab. Dus blijkelijk weet men daar in Den Haag niet eens het grote verschil tussen een burka, een algehele hoofdbedekking, waarbij nog niet eens de ogen zichtbaar zijn en de niqab. Als men ergens over denkt te oordelen, moet degene ervoor zorgen dat ie eerst goed geinformeerd is over het onderwerp. Ik draag als (mede-Nederlandse) moslima afwisselende keren hijab en hoofddoek, maar ik mag, noch kan weten hoe de vrouw zich achter een niqab voelt, misschien voelt zij wel heel prettig en veilig. Burka of niqab, het doet niets af aan iemands kwaliteiten. Wie heeft dan het recht dat gevoel te ondermijnen?! Alleen een functie achter de balie zal wel eerder nog toegestaan worden met een hoofddoek dan met een niqab. En er werd/wordt vanuit de politiek ook al zo degenererend gesproken over een hoofddoek, zijnde het hoofddoekJE. Een doekje is voor het aanrecht bestemd en een hoofddoek van groot formaat. Degenen die Maria aanbidden, wil ik duidelijk maken dat Maria haar bedekking van het haar, alsook de vroegere en/of tegenwoordige katholieke nonnen in een kloosterorde, daarvoor toon ik ook respect voor hun wijze van zich kleden. Het is een teken van kuisheid En een habijt is toch ook NIET aanstootgevend?! Blijkbaar hebben tegenwoordig weinigen respect voor enige vormen van kuisheid. Daarom sta ik volledig achter deze campagne die gaat tegen het invoeren van dit REDICULE burkaverbod. Ik vind de samenhang tussen een bivakmuts, gedragen door CRIMINELEN met slechte intenties, of de niqab gedragen door een MOSLIMA met zuivere intenties in het kader van haar geloofsbeleving, dan ook totaal misplaatst. In Nederland is vrijheid van religie toch in de grondwet opgenomen. Gaat men anno 2011/2012 die wet en daarmee ook de vrijheid met voeten treden ofzo? Wat respectloos naar die vorm van vrijheid toe. En dan nog eens wat: stel dat koningin Beatrix en Maxima tijdens een staatsbezoek aan Oman of zelfs Afghanistan in plaats van een hoofddoek een niqab hadden gedragen, en dat koningin Beatrix net zo zou zeggen, dat ze zich niet onderdrukt zou voelen, wordt haar mening dan ook nog door velen fel bekritiseerd?!

 50. Reactie van Farida

  Sorry, maar ik vind dit echt belachelijk.
  Wij zijn gevlucht vanwege die lage veiligheid in onze land, en blij dat wij hier in deze land mogen wonen en dan gaan jullie dit doen?
  Gelukkig vind mijn vader het ook overdreven, een hoofddoek heb ik ook op, maar geen gezichtbedekking.
  Wij mochten heel veel niet in onze land, dat wel hier mag, dus doe normaal, ben heel blij dat ik in deze land wel zonder gezichtbedekking mag, zonder gevaar te lopen, in de land waar wij vandaan kom is het verplicht, in gebied waar wij woonde…

 51. Reactie van Alec

  Een aantal kanttekeningen:

  Allereerst voor Niqaabdraagster. Ik steun uw strijd principieel. Mensen zijn vrij te dragen wat zij willen, dat ben ik volledig met u eens. Toch zeg ik nadrukkelijk principieel. In praktijk is er wat anders aan de hand. Ik ben van mening dat een samenleving interactie vereist. Dat wil zeggen: participatie. Dit kan op een minimaal niveau. Maar onderdeel hiervan is dat mensen in ieder geval communiceren in de openbare ruimte. Ze hoeven hiervoor niet te spreken, maar als bindmiddel is communicatie via gelaatuitdrukkingen cruciaal. Ik vind het allemaal niet aanstootgevend en ik denk dat het aantal vrouwen met gezichtbedekkende sluiers dusdanig weinig is dat het op zich geen probleem is zoals het nu is. Maar: als u uw dochter ook met dergelijke ideeen de wereld instuurt levert dat een enorm probleem op voor uw dochter. Dat vind ik problematisch. Dus: prima wat u wilt dragen, maar laten we jonge mensen de kans bieden de wereld open en vrij tegemoet te treden.

  Overigens is het woord ‘naturisten’, zoals Henk het gebruikt, gewoon goed gebruikt.

  Over het verbod: het gaat om een verbod op allerhande gezichtsbedekkende kleding. Iets specifieker: het gaat om zowel boerka’s als niqaabs. En om integraalhelmen. En om bivakmutsen. De reden daarvoor is nogal simpel: een specifiek verbod op boerka’s en nigaabs zou niet werken, omdat de vrouwen waar het over gaat anders gewoon een helm of bivakmuts konden opzetten.
  Het is niet mijn stijl, maar het is als wetgever wel zo handig een wet volledig op te tuigen en niet onmiddellijk al een maas in de wet te creeeren.

  Overigens

  @ Mariam: dat u een hoofddoek of een hijab is prima en geen onderwerp van discussie, behalve bij de PVV. Veel bezwaren van mensen zijn hier niet tegen gericht. Dat u dat aanhaalt en uzelf in een slachtofferrol plaats laat zien dat u van de hele discussie rondom het ‘boerkaverbod’ weinig hebt begrepen.

  Over dat voorbeeld van Beatrix en Maxima. Sorry, maar het is te absurd voor woorden. De discussie over die hoofddoek ging nergens over. Maar Beatrix zou nimmer een niqaab of boerka dragen. Waarom niet? Landen die dat verplicht stellen aan alle vrouwen ontvangen doorgaans weinig hooggeplaats staatsbezoek. Bovendien zou ik dan ook boos zijn. Het is echt heel wat anders dan een hoofddoek, een boerka. Ik hoop dat u dat begrijpt.

  @ Allen:

  Vrijheid van godsdienst is een groot goed, maar die vrijheid is beslist niet onbegrensd. Ik hoop dat u dat met mij eens bent. Er zijn genoeg absurde voorbeelden te verzinnen waarbij het goed is dat de wetgever er een stokje voor steekt (zoals het in elkaar slaan van kinderen om duivels uit te drijven omdat sommige voodoo-aanhangers dat nu eenmaal geloven).
  Maar iets minder overdreven: in Nederland zijn grondrechten niet hierarchisch. Dat wil zeggen: vrijheid van godsdienst is niet meer waard dan andere fundamentele rechten (in de VS is dit anders). Er is dus altijd een gevecht tussen diverse rechten. In veel gevallen overwinnen mensenrechten andere rechten. Dat is een goed iets denk ik.
  Het heeft dus geen zin u te beroepen op de vrijheid van godsdienst. Die is immers beperkt. Bovendien is nergens in de grondwet te vinden dat de wetgever niet mag toornen aan een hoofddoek.
  De wetgever mag hier dus best aan sleutelen. Het concept ‘vrijheid van godsdienst’ is nogal ruim.
  Bovendien: wat u thuis doet moet u zelf weten. De overheid gaat daar echt niet ingrijpen. U kunt dus prima uw geloof beoefenen. Maar wel thuis. Daar gaat om als het gaat om die vrijheid.

  @ Mariam en Niqaabdraagster:

  Het is prima om anderen te vertellen de boeken in te duiken, maar ik raad u zeer serieus aan om dat zelf ook te doen. Want u heeft – met alle respect – overduidelijk geen kaas gegeten van rechtsbeginselen. En zonder die kaas gegeten te hebben kun je ook niet strijden tegen een verbod.

  @ Allen: ik ben zelf overigens tegen het verbod omdat het nogal averechts werkt. Die vrouwen blijven inderdaad binnen dan. Niet goed lijkt me. Bovendien wantrouw ik de intenties om te verbieden.

  @ Jelle: de Eerste Kamer bestaat inderdaad uit wijze, grijze mannen. Daarom twee vragen/opmerkingen:

  1) Waarom noem je ze wijs en ga je er blijkbaar vanuit dat ze hun werk niet doen doordat je het nodig vindt de Kamerleden met mails te bestoken? Ik houd er niet van Eerste Kamerleden onder druk te zetten. Het is nu juist het idee dat ze met wat meer afstand – weg van publieke druk – naar de zaak kijken.

  2) Waarom zo’n kinderachtige brief? Het zijn grijze, wijze mensen, geen pubers? Ik denk dat dat alleen maar averechts werkt, eigenlijk. En dan allemaal dezelfde mail sturen zeker? Dat slaat natuurlijk nergens op. Neem dan in ieder geval de moeite zelf iets op te schrijven. Dit soort copy-past-brieven zijn een belediging voor een actieve (en noodzakelijke!) democratie!

 52. Reactie van Alec

  Nou, nu ik de voorbeeldbrief van Jelle nog wat beter lees vind ik die kinderachtigheid nog geen eens het probleem, hij is gewoon heel erg slecht. Senator-onwaardig.

  Zomaar wat dingen:

  Je probeert de Eerste Kamerleden overduidelijk complimenten te geven in de hoop dat de brief dan aankomt. Maar Eerste Kamerleden zijn veelal partijgenoten van Tweede Kamerleden. Dus zou het nu echt werken af te geven op Tweed Kamerleden als een bepaald soort ‘figuren’. Je wilt tweespalt drijven, maar dit werkt dus averechts.

  Nog een ding (los van de brief): India is GEEN beschaafd land! Op papier, ja, maar er gebeuren daar nog de meest verschrikkelijke zaken! Laten we maar beginnen bij het Kastenstetsel, dat impliciet en informeel nog up-and-runnig is en de enorme kloof tussen arm en rijk. De corruptie tiert daar ook welig. En dan nog eens de dorpsoudsten met hun fratsen.
  Het gaat de goede kant op hoor, met India, en ik heb er alle vertrouwen in, maar we kunnen inzake mensenrechten natuurlijk helemaal NIETS leren van India!

  Het is goed als mensen zich opwinden. Maar als leidende intellectuelen zo de plank misslaan heb je eigenlijk geen vijanden meer nodig.
  Bizar dit.

 53. Reactie van marielle schaepman

  Als dankzij dit verbod slechts 1 gedwongen vrouw uit haar burka wordt geholpen ben ik al blij. Weg met vrouwonderdrukkende kleding. Jammere actie van JBC.

 54. Reactie van Henk

  Jazeker Mariëlle, je hebt gelijk. De boerka is de meest obscene uiting van vrouwenonderdrukking die er bestaat. De vrouw wordt, ternauwernood, een beetje licht in de ogen gegund. Meer niet.
  Het is beschamend dat zogenaamde “progressieven” opkomen voor het “recht” (laat me niet lachen) om in een boerka te lopen.
  De boerka depersonificeert de draagster. Het is ontoelaatbare fysieke en psychische mishandeling.
  Dat moet je niet willen goedpraten, dat moet je bestrijden.
  De tolerantie van Jelle BC is in wezen onverschilligheid jegens de rechten van vrouwen.

 55. Reactie van Marleen

  Wat mij betreft zijn er andere manieren om eventuele vrouwenonderdrukking te ‘bestrijden’ dan vrouwen te verbieden zich op een bepaalde manier te kleden.

  Ik wil dat moslims zich welkom voelen in het land waar ik woon. Dat ze hun geloof aan kunnen hangen, ook als dat betekent dat ze een niquab dragen.

  Ik denk dat ik niet genoeg van de Islam af weet om te kunnen oordelen over in hoeverre vrouwen worden onderdrukt en in hoeverre dat verband houdt met gezichtsbedekkende kleding. Wel merk ik dat de moslima’s die ik over gezichtsbedekkende kleding heb gesproken, zich hier geen van allen toe gedwongen voelen, noch vinden dat hen vrijheid wordt afgenomen.

  Als moslimvrouwen zich onveilig voelen, bijvoorbeeld door mannen, thuis of op straat, wil ik dat wij hen daarin kunnen helpen. Als de politiek dus stappen onderneemt om zich met de islam te bemoeien, dan heb ik liever dat dat op een inhoudelijke manier gebeurt, geen aanvallende, en niet met een betuttelend kledingverbod.
  Ik ben het met Jelle eens dat dit ons vertrouwen in de politiek alleen maar zou verkleinen, en ook vermoed ik dat moslimvrouwen die geen niquab mogen dragen eerder binnen zouden blijven dan onbedekt naar buiten gaan.
  Dit vind ik zwaarder wegen dan dat sommige Nederlanders aanstoot nemen aan het betreffende kledingstuk. Nederlanders vinden wel meer aanstootgevend. Dat is geen reden om zomaar alles te verbieden wat je niet begrijpt.

  Ik vind het overigens in alle gevallen vervelend als men anderen veroordeelt om hoe zij eruit zien. ‘Open communicatie’ vind ik daarin een zwak argument. Ik heb niet het gevoel dat het zien van iemands hele gezicht noodzakelijk is voor communicatie. Het maakt het makkelijker, maar ik denk niet dat mensen met bedekte gezichten in een sociaal isolement terecht komen, temeer daar deze hele discussie bijvoorbeeld al op internet plaatsvindt en ik denk toch veel ervan wel te hebben begrepen.

  Afijn. Laten we proberen om met moslims (en natuurlijk mensen met bivakmuts en integraalhelm niet te vergeten) in gesprek te blijven, in plaats van macht over hen uit te oefenen alsof ze ondergeschikt aan ons zijn.
  Op die manier laten we ook niet merken dat we ze zouden willen helpen mochten ze wél problemen hebben, al of niet in verband met hun religie. We zeggen alleen maar ‘zolang jij een boerka draagt hoor je niet bij ons’.

  Vrouwen met niqab, ik respecteer jullie keuze en ik hoop dat jullie je veilig kunnen blijven voelen in dit land.

 56. Reactie van Harir

  Mooi pleidooi voor tolerantie Marleen.Neemt niet weg dat het dragen van gezichtsbedekkende kleding geen religieus voorschrift is maar een traditie die in Islamitische landen overgedragen wordt via de cultuur.

  Strikt genomen is het dragen van een niqaab in een land als Nederland meer symboolpolitiek dan geloofsbeleving. Misbruik van een, in z’n context, cultureel overgedragen gewoonte.Die in Nederland anno 2012 alles te maken heeft met het zichtbaar maken van,naar mijn mening,niet de meest tolerante stroming binnen de Islam.

  Dit mag gelukkig tot op heden en daarom is dit ook een goede actie. Maar het vergelijken van een ideologisch statement (hoe marginaal dan ook) met het dragen van uggs (hoe sexy dan ook) is een misplaatste karikatuur van de werkelijkheid.

  Het loont de moeite om naast niqaab/burka/hoofddoek draagsters ook eens te praten met moslima’s die verketterd worden binnen moslimgemeenschappen omdat ze de hoofddoek,niqaab,burka afwierpen.Het zijn immers slechts,weliswaar zwaarbeladen,symbolen die in andere contexten(niet alleen plaats maar ook tijd!)een andere functie vervullen.Maar de vertaalsters van de ‘ware’ toleranie die de Koran voorschrijft naar deze tijd zijn blijkbaar ook gering in aantal.In ieder geval minder luidruchtig en zichtbaar.

  Bij deze dus een suggestie voor de volgende actie.

  JBC,in de ideale samenleving zouden de Niqaab draagsters en Mariam de Jong en even openlijk en vurig pleidooi houden voor een ieders recht om onherkenbaar,met een bivakmuts,mee te lopen een demonstratie.Helaas, de vrijheid van de fanatieke bekeerde laat zich blijkbaar vooral uitdrukken in afkeer van anderen.Dat is hier zo en ook in India.Kijk maar naar de geschiedenis.

 57. Reactie van Harir

  Mooi pleidooi voor tolerantie Marleen. Neemt niet weg dat het dragen van gezichtsbedekkende kleding geen religieus voorschrift is maar een traditie die in Islamitische landen overgedragen wordt via de cultuur.Raadpleeg wel een islamdeskundige zonder mediaprofiel hierover.

  Strikt genomen is het dragen van een niqaab in een land als Nederland meer symboolpolitiek dan geloofsbeleving.Modieus gebruik van een ,in z’n context,cultureel overgedragen gewoonte.Die bovendien in Nederland anno 2012 alles te maken heeft met het zichtbaar maken van,naar mijn informatie,niet de meest tolerante stroming binnen de Islam.

  Dat mag gelukkig van de wet en dat moet vooral ook zo blijven.Dus een goeie publiciteitsactie inderdaad!

  Minder gelukkig is de vergelijking tussen dit politieke statement (hoe sexy dan ook) met het dragen van uggs(inderdaad achterhaalde mode). De lelijke gemene deler:onderscheidingsdrang veroorzaakt soms kuddegedrag.

  Het loont de moeite om naast niqaab/burka/hoofddoek draagsters ook eens te praten met moslima’s die verketterd worden binnen moslimgemeenschappen omdat ze de hoofddoek,niqaab,burka afwierpen.Het zijn immers slechts,weliswaar zwaarbeladen,symbolen die in andere contexten(niet alleen plaats maar ook tijd!)een andere functie vervullen.Maar de vertaalsters van de ‘ware’ toleranie die de Koran voorschrijft naar deze tijd zijn blijkbaar ook gering in aantal.In ieder geval minder luidruchtig en zichtbaar. Wellicht een volgend project voor JBC.

  Want,JBC,in de ideale samenleving zouden de Niqaab draagsters en Mariam de Jong en even openlijk en vurig pleidooi houden voor een ieders recht om onherkenbaar,met een bivakmuts, mee te lopen een demonstratie.Helaas,de vrijheid van de fanatieke bekeerde laat zich blijkbaar vooral uitdrukken in afkeer van anderen.

  Daadwerkelijke vrouwen en moslimemancipatie overstijgt de kunstmatige links-rechts tegenstellingen die beroepspolitici ons voorhouden. Het heeft geen woordvoerders/sters nodig maar kennis, inzet en tijd. Waarom laten we ons dan steeds opstoken door die politicus met dat aanstootgevende kapsel?

 58. Reactie van Henk

  Marleens pleidooi voor tolerantie is niets meer dan een mengeling van onverschilligheid en stuitende domheid.
  Ze wil koketteren met ruimdenkendheid maar staat in plaats daarvan als een pauw te pronken met domme naïeviteit.

 59. Reactie van tulp

  Jelle toch!

 60. Reactie van Utar

  die foto is idd erg mooi! ik zou ook nog wel een keer naar de bkeese bergen willen gaan, lijkt me erg mooi daar!

 61. Reactie van Henk

  even testen

 62. Reactie van KKK

  Wij van de KKK voelen ons ook gediscrimineerd omdat we onze witte puntmutsen met kijkgaten niet meer mogen dragen, terwijl dat een essentieel onderdeel is van de beleving van onze godsdienst!!

  Wij steunen Jelle BC dus van harte , en zeggen “Meer Witte Puntmutsen op Straat”!!

  Jelle bedankt!

 63. Reactie van kutjebef

  Ik wil ook ongehinderd rond kunnen lopen met mijn bivakmuts en militaire kleding, dus ik ben ook tegen !!

 64. Reactie van jan

  Ik ben voor burka’s!

  Ik vind burka’s erg geil.

  Ik heb al meerdere malen zo’n geile burkajuf een keiharde beurt gegeven met mijn grote Hollandse schlong op straat ( in een donker nisje,natuurlijk)

  De burkajuffen waren er erg blij mee , omdat hun islamitische mannen meestal nogal klein geschapen zijn.

 65. Reactie van Lianne Loos

  volgens mij draagt de dame op je foto uit india helemaal geen boerka,maar een nikaab.
  Want bij een boerka zijn namelijk ook de ogen bedekt.
  Mij lijkt het niet fijn te dragen .
  Maar waarom laten we mensen niet zelf kiezen wat ze dragen,

 66. Reactie van klaas

  do 29 mrt 2012, 14:07

  Terrorist vermomd als vrouw

  QARGHAYI – Een groene hoofddoek en een lange paarse jurk. Dat was de outfit waarmee een Talibanstrijder zich probeerde te vermommen als vrouw om zo uit handen van de geheime dienst te blijven. Tevergeefs, want de terrorist werd woensdag samen met zes handlangers opgepakt in Qarghayi, ten oosten van Kabul.

 67. Reactie van rose

  Oude garde ervaart ‘een zeker gevoel van opluchting’ na de val van het kabinet.

  De Moslim organisaties zijn ook blij omdat het rituele slacht, burka/hoofddoek, dubbele passpoort, Moskeebouw, uithuwelijk, eerwraak en het heilige massa verzameling kan weer ongestoord doorgaan.
  Massa immigratie is weer gered, moslimlanden zijn zeer tevreden. Ambtenaren klasse is hard aan het werk. Feestende PVDA, CDA, D66, CU en Groenlinks brengen islamitische afvalputje niet in gevaar, ze gedragen zich als islamitische verlenging.
  Mohammed’s, Mehmet’s, Ali ‘s, Newzat’s kunnen weer aan het werk: “… Nevzat K. werd in Turkije ook al eens veroordeeld voor moord, maar in 2007 kwam hij naar Nederland en kreeg verblijfsvergunning. (…) Het hof acht bewezen dat Nevzat K.. de 32-jarige Çakmakçi-Erbas op 10 augustus 2009 met messteken om het leven heeft gebracht. Dat gebeurde op klaarlichte dag op de parkeerplaats voor haar crèche Moeders Schoot in Amsterdam-West. K. besloop haar van achteren en stak met een groot mes bijna 20 keer op haar in. Hij bleef steken toen Erbas zich omdraaide en zich verweerde en ging door toen zij in elkaar zakte. …”.

  Onder de naam “migranten, gastarbeiders”, pompen Moslimlanden zoveel mogelijk criminelen naar Nederland: “hulpinstanties” van het ambtenaren complex moeten al deze criminelen onderhouden.
  “…Stratmann van juwelierszaak Lapidee aan de Beeklaan in Den Haag werd overvallen en neergeschoten door twee mannen, Ziya B. en Sandro Grigolia.
  Vanwege gedragsproblemen werden Ziya B. en Sandro G. door zeker negen hulpinstanties begeleid, maar dat hielp nauwelijks. Beide mannen kwamen al op 14-jarige leeftijd in aanraking met justitie. Zo werd G. veroordeeld voor illegaal wapenbezit en moest hij een jaar later weer voor de rechter verschijnen. Beide verdachten kregen verscheidene jeugdwerkstraffen opgelegd…”.
  “Ziya B. en Sandro G. door zeker negen hulpinstanties begeleid,…”
  Het gaat mis omdat er te veel instanties en hulpverleners er mee bezig zijn, vaak weten ze van elkaar niet wat ze doen. Het is het hele systeem van enorme wachtlijsten die ook uit nog niet geboren Marokkanen en Turken bestaat.
  Op deze manier hebben circa 40% van de ambtenaren veel ‘werk’, een soort bezigheid omtrent Islamitische volksverhuizing, met name valse vluchtelingen en gedwongen familievorming- gezinshereniging/importbruiden en enorme gevolgen daarvan! 

 68. Reactie van rose

  Hoeveel van de criminelen hebben de laatste jaren vestigingsvergunningen gekregen? Hoeveel moslims lopen met de wapens rond? Waarom tienduizenden moslimjongeren van 3de generaties gewapend zijn? In Nederland zou slechts 18 procent van de Moslims goed Nederlands spreken en 70 tot 80% van de volwassen turkse Marokkaanse mannen is werkloos. Het is niet voor niets dat de politie de controle over sommige voorsteden heeft verloren.
  Sinds jaren tachtig is er geen gewone migratie van werkzoekenden richting Nederland. Het verplaatsing van ongewenste, asociale, gevaarlijke uitstoot van de moslimlanden heeft niks mee te maken met de regulaire migratie. Toch blijven de PVDA, CDA, GL, D66 politici beweren dat het alles eigen schuld is:”we hebben zelf gedaan”, “we hebben deze mensen zelf binnengehaald…”, zeggen ze elke keer. Groeiende criminalisering in Nederland gaat gepaard met de etnische verminking van de grotsteden bevolking. Moslimlanden verbonden infrastructuur gesteund door de Nederlandse bureaucratische kaste is een sterke voedingsbodem voor de burgeroorlogen.
  Bureaucratische kaste heeft het volk in deze zaak niet om toestemming gevraagd. Op geen enkele moment, is deze moslimmigratie ooit aan de bevolking voorgelegd. Ze werd onvermijdelijk genoemd, ze werd als moreel juist omdat het geboortecijfer te laag was. Lage geboortecijfers zijn juist te danken aan de ultra asociale Moslim voortplanting. Marokkaanse tienervrouwen met 3 kinderwagen, analfabete mannen met 7 vrouwen en 25 kinderen die hele straat onleefbaar maken, verstoren juist de normale, naturelle mensvoortplanting. Heel veel vrouwen willen niet in zo’n omgeving kinderen krijgen. Dit is de kernstrategie van de islamitische verbreiding die sinds 7de eeuw succesvol wordt toegepast.
  Nederland bevindt zich in de grootste demografische omwenteling van zijn historie, waarbij vooral vijandige bevolkingsgroepen de oorspronkelijke bewoners heel snel aan het vervangen zijn.
  Deze gigantische omwenteling werd en wordt door de PVDA, CDA, GL, D66 politici aangestuurd en richt zich fundamenteel tegen de belangen en behoeftes van de werkende burgers.
  Moslimlanden en hun collaborateurs in Nederland gaan over tot de vorming van moslimenclaves als toekomstige overkoepelende gebieden die meerdere steden en dorpen in zich verenigd. In Nederland heeft de Islam zich vooral door migratie verspreid. De kolonisatie van de belangrijkste wijken/gebieden heeft er voor gezorgd dat een groot aantal moslims zich na het verkrijgen van de “vaste voet” vergunningen eindeloze vervolg migratie tot stand brengen.
  Veel moslimlanden willen hier hun overbodige bevolking kwijt en Nederland moest een zware staatsmechanisme ontwikkelen voor de opvang van hun eindeloze stroom. Veel politici en ambtenaren staan ver van de probleemsteden. Ze doen alsof ze op een andere planeet leven. Problemen die veroorzaakt worden door hun “nieuwkomers” bestaan gewoon niet!. Grote Steden bevolking is door de strot geduwd door mensen die alleen maar achter hun bureaus zitten. Normen en waarden worden overboord gegooid handhaving van wetgeving is hun vreemd. Klachten van burgers worden niet beantwoord.
  Veel ambtenaren leven nog volgens het islamitische jaartelling. Ze willen niet horen dat Islam een woestijn indoctrinatie is. De islam is gemaakt door mannen, voor mannen. Moslimmannen hebben kledingvrijheid, de moslimvrouwen daarentegen niet, zij moeten zich verplicht verbergen in lappen stof. Je ziet die vrouwen zelfs op het strand liggen met burka en al, sterker nog, ze gaan zelfs met die burka het water is. De moslims van de oude garde in Nederland, na de generaties gaan toch gekleed in hun uniformen, hoofddoeken/burka’s/soepjurken zodat duidelijk te zien is dat ze het islamitische politieke ideologie aanhangen.
  Kennelijk worden grotsteden bestuurd door lieden waarbij het behoorlijk schort aan beoordeling vermogen waardoor zij niet in staat blijken een tamelijk eenvoudige inschatting te maken waneer ze zelf verdreven worden door de gewapende Moslims. Ze kijken nergens heen en hopen dat ze altijd kunnen uitwijken naar één van hun vakantieoptrekje!
  De Moslimimmigratie heeft de Nederlandse verzorgingsstaat alleen maar geld gekost. De laag opgeleide uitstoot werd erdoor in de werkloosheid gedrukt. Elke jaar opnieuw kost het Nederland vele miljarden, naast extra woningsnood, meer criminaliteit en al die ellende waar we dag in dag uit mee te maken hebben op straat. De verhuftering, de angst, de fragmentsering van de samenleving, de komst van de islam, het is allemaal te danken aan de eindloze massaverplaatsing van Moslimbevolking.

  De afgelopen jaren zijn er miljarden overgemaakt naar Turkije en Marokko. Maar deze landen hebben nog steeds te veel eisen en willen nog meer uitstoot dumpen in Nederland. Nederland moet snel stoppen met het onderhoud van de vijandige landen. Als er op de eigen bevolking buitenproportioneel bezuinigd wordt, is men ook verplicht te stoppen met geld naar het buitenland te sluizen.
  Probleemwijken worden nog groter, Islam is groeiende en wordt militanter.
  Sinds jaren 60 worden ze steeds groter en duurder. De burger is het slachtvee geworden. Moslims terroriseren buurtbewoners en veroorzaken overlast, ergernis en angst. Zestig procent van de Marokkaanse jeugd is werkloos en 4 op de tien staat geregistreerd als verdachte van misdaad of overtreding. Het probleem hoe Marokkaanse en Turkse ouders hun kinderen opvoeden op weg naar de probleemsteden blijft de kern van hele verhaal. Zet daar meer politie in, of stuur desnoods het leger, want die wijken mogen niet in handen van bendes vallen, maar moeten terug onder het gezag van het lokale bestuur en de lokale veiligheidsdiensten komen.
  Export van uitkeringen, kinderbijslag moet onmiddellijk stoppen. Wij moeten allemaal de broekriem aantrekken vanwege de miljarden die de massa-immigratie ons kost. Denk nog even aan het voorbeeld van die AOW uitkeringen aan mensen die jaren dood waren.
  De basis van slechte beleid en progressie, het “ambtenarenkorps” van Bureaucratische kaste moet drastisch ingeperkt worden. Eerst beginnen met alle onzinnige, onnodige en tijdrekkende immigratie activiteiten schrappen. De integratie van moslims als gemeenschap binnen een westerse cultuur is onmogelijk omdat individuele vrijheid door hen niet wordt erkend. Dit wordt gestaafd door een pas verschenen onderzoeksrapport dat vermeldt dat de overgrote meerderheid van de Turken en Marokkanen in Europa, ook deze van de tweede of derde generatie, zich nog sterker Marokkaan of Turk voelt. Het gevolg hiervan is een enclavevorming met een tegengestelde cultuur. Stop met de weergaloze massa-immigratie. Nederland is geen immigratieland. Stop met de verblijfsvergunningen t.b.v. islamitische massaverbreiding. Er mogen alleen werkvergunningen gegeven worden.
  Van alle immigranten die de nationaliteit van het gastland aanvragen, van alle imams die hier komen preken en van al diegenen die een islamitische school willen oprichten, eisen we dat zij een verklaring ondertekenen waarin ze onder ede beloven zich te houden aan de volgende fundamentele waarden: alle mensen zijn gelijk; vrouwen en mannen hebben dezelfde rechten; vrijheid van meningsuiting; vrijheid van godsdienst: ieder burger mag zijn geloof kiezen, mag afvallig worden, zich bekeren tot een ander geloof of atheïst worden; scheiding van kerk en staat; Als blijkt dat men zich niet houdt aan die verklaring, verliest men de nationaliteit en wordt men uitgewezen.
  Stem niet op de politici die zo’n verklaring van immigranten niet eisen.
  Helaas wordt de islam hier in het Westen gepropageerd vanuit immens rijke islamitische landen en hun verlenging die overspeelt, vanuit dictatoriaal geregeerde landen waar slechts een zeer kleine minderheid alle rijkdom en macht in handen heeft. Hun dictatuur reikt op die manier tot in de moslimgemeenschappen in onze landen.

  Zolang de fanatici het hier voor het zeggen hebben in moslimkringen is het burka/hoofddoekenverbod noodzakelijk. We moeten even hard optreden tegen moslimorganisaties en haatprekende imams.

  Stem niet op de politici die tegen de burka/ hoofddoekverbod zijn.

 69. Reactie van Thijs de Ridder

  Dag Jelle, na alle commentaren/aanvullingen of kritiek op jouw goedbedoelde stukje heb ik als “bescheiden fan” een vraag die hier niets mee te maken heeft-
  Wanneer komt je volgende blogbericht?

 70. Reactie van TESSA1

  Uitkeringsfabriek en immigratie.

  SP biedt geen oplossing voor de Turkse,Marokkaanse immigratie problematiek die Nederland miljarden kost. Immers houdt SP uitkeringimmigranten niet op afstand. Het is dus niet vreemd dat SP niet het onwenselijk vindt dat er zoveel geld naar het buitenland wordt gestuurd.
  Sinds jaren 80 komen er geen arbeidsmigranten uit Moslimlanden, valse huwelijksmigratie is de nieuwe migratieport geworden. Gemiddeld 74% van de uitgereikte visa gaat aan gezinsherenigers/vormers uit Marokko, Turkije en Somalië. ca. 92% van huidige moslimpopulatie is na jaren 80 binnengekomen.
  “De SP vindt de uitkeringen te laag en wil daarom het minimumloon en de daaraan gekoppelde uitkeringen verhogen met 5 procent voor de komende vier jaar….”  (SP programma)
  Economische vluchtelingen die door gebrek aan scholing geen bijdrage kunnen leveren aan onze economie maar alleen een beroep doen op ons sociale stelsel, zijn uitkeringsimmigranten. Elke Turk of Marokkaan die binnenkomt vangt automatisch een uitkering, tijdens zijn vertrek capituleert hij Nederland voor de eeuwenlange uitkeringen die hij in herkomstland mag ontvangen. Zonder hervorming van de verzorgingsstaat blijven deze uitkeringmigranten komen. De stijging van het aantal importbruiden zal ongetwijfeld te maken hebben met de hogere uitkeringen. Nederland is gecapituleerd door de Uitkeringsfabriek. De massale toestroming van uitkeringstrekkers,valse asielzoekers wordt voortgezet. Stop 2 000 Moslims in een stad, het wordt een kettingreactie, na enkele jaren worden ze 50 000. Jonge Moslim vrouwen worden constant zwanger gehouden. Een import bruid maakt van de bruidegom een “gehuwd status” en dus hogere uitkering e.d. Dan na 3 jaar mag er gescheiden worden, en volgt automatisch verblijfsvergunning en recht op uitkering.
  Dan kunnen beiden hertrouwen of een bruid cq bruidegom importeren.
  De niet-westerse immigranten van de afgelopen veertig jaar zijn onder meer zo duur voor de samenleving omdat ze minder werken, vaker een uitkering hebben, minder verdienen en minder belasting en premies betalen. Door de immigratie van ongeschoolde niet voor arbeid inzetbare uitkering immigranten worden de kosten van vergrijzing pas echt onbetaalbaar.
  SP programma: “De SP wil niet dat zakken voor een inburgeringsexamen wordt beboet, als de cursist niets te verwijten valt….” (SP) Nieuwe immigratie uit Moslim landen zal sociaal zwakke wijken verder belasten, ‘zwarte’ scholen zullen nog zwarter worden.
  Als etnische populaties groter worden, neemt de kans op de vorming van ‘parallelle samenlevingen’ toe. Als de omvang en concentratie van etnische populaties toenemen, valt de druk om te integreren weg. Ontvangende samenlevingen staan ook negatiever tegenover grote groepen immigranten dan tegenover kleine. Ook dat ondermijnt de integratie bij voortgaande immigratie.

  “Het is belangrijk dat mensen zich voorbereiden op hun komst naar Nederland. De gestelde eisen aan huwelijks- en gezinsmigratie mogen niet misbruikt worden om de vrije huwelijkskeuze in te perken…”
  “De huidige bijstandsuitkering is te laag en moet de komende jaren met in totaal 5 procent worden verhoogd. Gemeenten moeten meer mogelijkheden krijgen om bijzondere bijstand te geven…” (SP programma) Migratieregelingen zijn uiterst fraudegevoelig. Niet alle immigranten zijn toegewijd zijn aan de Nederlandse samenleving. Ze nemen bovendien slechte gewoonten uit eigen land mee. Veel moslims blijken georganiseerd zijn als verlenging van hun eigen machthebbers. Assimilatie, wat in de Verenigde Staten tot dusver gebruikelijk was, wordt in Nederlandse politiek doorgaans afgewezen.
  Turken en Marokkanen die in Nederland georganiseerd zijn vormen nu eigen aparte enclaves. Dergelijke ontwikkelingen kunnen op den duur de rechtsstaat ondermijnen, zeker als leidende krachten in de Nederlandse samenleving geneigd zijn tot toegeeflijkheid.

  Het zijn ook niet eens de oplossingen die men voorstelt om de crisis te bestrijden. Gezinshereniging en vooral huwelijksmigratie draait hele integratie terug en veroorzaakt enkel importarmoede. De partijen van de “sociale coalitie” zijn tegen de beperking van massa-immigratie. SP heeft geen duidelijke standpunt over de massale moskeebouw en remigratie van grote groepen.
  Door de “sociale coalitie” gesteund Moslims moeten van hun machthebbers infiltreren in de linkse en Rechtse partijen, terwijl ze niets moeten hebben van linkse, Joodse en Christelijke ideeën. Zij zijn hier om te infiltreren en moskeen te bouwen. De boodschap die zij in de moskeeën verkondigen,is een giftig mengsel van nationaal-socialisme en politiek islam, een dodelijk gevaar voor onze democratie en cultuur. Zie maar ook hoe Turkse moskeeën in Nederland allemaal door de Turkse staat gestuurde imams hebben. De Turkse staat behandelt de Turkse moslim in Nederland als een kolonist die onderworpen blijft aan het moederland.
  Honderden duizenden Turken in Nederland worden kunstmatig in Turkije gehouden, Eigenlijk zijn ze gewoon niet in Nederland. Ze kopen hun groenten in de Turkse winkel, nemen rijles bij een Turkse instructeur en gaan alleen naar de Turkse moskee (Nederlandse kerk of synagoog blijft taboe!). Via schotels kijken ze naar hun eigen TV programma’s, uitsluitend in eigen taal. Invloeden van de Nederlandse samenleving dringen nauwelijks door. Nederlandse politieke partijen kennen ze niet goed. Daar is een woord voor:desintegratie en stemadvies, kledingadvies, eetadvies, religieadvies, taaladvies, voortplantingadvies, oorlogadvies enz. enz vanuit Moslimlanden! De dimensies van het probleem liggen ten grondslag aan de aanpassingniveau van de grote massa die minder scoort dan de veel dieren die beter kunnen beseffen dat ze van grondgebied veranderd zijn! Omdat de politiek islam gebaseerd is op het analfabetisme en culturele achterlijkheid is het gebruiken van gesloten enclaves via overmatige expansie blijft een strategisch doel, namelijk de islamisering en de vestiging van een Turkse parallelsamenleving. Door de transparantie van de geld- stromen ligt oncontroleerbare belangenverstrengeling op de loer. Wel koestert men de wens de invloed van de Turkse staat in Nederland en andere landen te vergroten en de expansie van ‘Turksheid’ tot stand te brengen. Assimilatie en ‘vernederlandsing’ moeten dus tot elke prijs voorkomen worden. Moslims die geen waarde hechten aan hun Turkse of Arabische achtergrond, valt minachting ten deel. Zoals aangegeven wordt de band met het vaderland op allerlei manieren nauw gehouden en wordt dit in aanzienlijke mate vanuit Moslimlanden georkestreerd en hun macht binnen de PVDA, CDA, GL en D66 wordt groter.
  Verwar deze dubieuze constructie echter niet met de voor een democratie cruciaal fenomeen als de buiten-parlementaire beweging. Deze gigantische omwenteling werd en wordt door de PVDA, CDA, GL, D66 politici gesteund en richt zich fundamenteel tegen de belangen en behoeftes van de burgers.
  De Turkse politieke elite gelooft in een keiharde machtspolitiek. Tot 1683 heeft Europa zich alleen maar verdedigd tegen hordes hormoongedreven moslims die niks anders brachten dan massamoord, verkrachting, roof, marteling en in slavernij degenen wegvoerden die ze te bruikbaar en seksueel te aantrekkelijk vonden om te vermoorden. Nu zitten ze met een vijfde colonne hier. De Turkse staat kan haar mensen zo mobiliseren. Noord-Cyprus is bezet dankzij 65 000 immigranten,in Nederland zijn ze met de illegalen samen ca. 730 000 geworden.

  Nederland bevindt zich in de grootste demografische omwenteling van zijn historie, waarbij vooral niet_Europese bevolkingsgroepen de oorspronkelijke bewoners heel snel aan het vervangen zijn. Straat voor straat, wijk voor wijk is er een etnische zuivering aan de gang. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht wordt de meerderheid van de kinderen tot achttien jaar gevormd door niet-westerse allochtonen. In 2015 zal de grote meerderheid van de hele bevolking van de Randstad bestaan uit niet-westerse allochtonen.
  De meerderheid van de inwoners van Amsterdam is allochtoon. Sinds 1974 is de autochtone bevolking in de hoofdstad meer dan gehalveerd. Men vertrok omdat niet-westerse allochtonen via “positief discriminatie” voorrang kregen bij de toewijzing van woningen, onderwijs en werk! Amsterdam Zuidoost bestaat 82% van de bevolking uit niet-westerse immigranten. De 18% inheemse Nederlanders bestaat voornamelijk uit 50-plussers. De kolonisatie van Amsterdam-Zuidoost door niet-westerse immigranten is niet alleen het gevolg van een hoog geboortecijfer onder niet-westerse allochtonen. Een andere voorbeeld daarvan is de situatie in Amsterdam-West. In dit stadsdeel wonen ca. 220.000 mensen. Daarvan is 13 % Nederlanders. Deze staatsdeel is nu totaal onleefbaar geworden. Een directe gevolg was dat een oorlogsmonument heeft plaats moeten maken voor de bouw van een moskee. Het is veel meer een gevolg van de aanhoudende immigratiestromen en het gerichte voorkeursbeleid van de almachtige PvdA, CDA, D66 en Groenlinks die het aantal inheemse inwoners willen minimaliseren. Groei van anti-Nederlandse “immigranten” colonne is van groot belang voor de PVDA, CDA, GL en D66.
  Cijfers van het Centrum voor Onderzoek en Statistiek van de gemeente Rotterdam wijzen uit dat momenteel meerderheid van de stad allochtoon is. 30 jaar geleden de scholen uit overwegend Nederlandse leerlingen, inmiddels bestaat de leerlingenpopulatie voor 90% uit allochtonen met als overgrote meerderheid Turkse en Marokkaanse leerlingen. R. Plasterk (PVDA) wilt betere onderwijs en nog meer innovatie. Plasterk ziet zich echter geconfronteerd met de eisen van de arbeidsmarkt die zich richt op technologische kennis en innovatie. Daarvoor zijn goed opgeleide mensen nodig op middelbaar en hoger beroepsniveau. Maar de niveau van onderwijs is juist door de bewuste politieke keuze van PVDA enorm gedaald.
  De problematiek binnen het onderwijs is een politiek probleem, de kwaliteit daalt. Tot 2011 groeit het aantal niet-westerlingen in ons land met bijna 490.000 mensen, terwijl de totale bevolking in dezelfde periode groeit met 570.000 mensen. Dat houdt in dat de allochtonen driekwart van de bevolkingsgroei voor hun rekening neemt. Laten we beginnen met de feiten; de meerderheid van de schoolgaande jeugd in het basisonderwijs is van allochtone afkomst. Bijna de helft van deze leerlingen komt uit landen als Suriname, Marokko en Turkije en heeft ouders met een lage schoolopleiding. Van de 201 basisscholen in Amsterdam hebben 127 scholen meer dan 50 procent leerlingen van laag opgeleide ouders van niet-westerse afkomst. 102 basisscholen hebben zelfs een concentratie van 70 procent. 54 basisscholen hebben op schoolniveau geen of weinig contactmogelijkheden tussen de achterstandsleerlingen en andere groepen leerlingen omdat de ‘andere’ groep simpelweg ontbreekt. Grote steden hebben nu een lagere onderwijs niveau dan die van Turkije en Marokko.
  Den Haag telt voor het eerst in de geschiedenis meer allochtonen dan autochtonen. Het aantal inwoners van Nederlandse afkomst is dit jaar tot onder de 50% gezakt. En ziet Den Haag er net zo uit als veel andere steden waar de islam de dienst uit maakt: gebouwen met TV schotels, met daartussen mannen met baarden en vrouwen/meisjes die schichtig in een uniform over straat lopen.

  Ook Utrecht lijkt ten prooi te vallen aan Moslims; in de studie van de gemeente Utrecht wordt een allochtoon gedefinieerd als een persoon die in het buitenland is geboren, of van wie de ouders in het buitenland zijn geboren. Met deze manipulatie willen de niet gekozen burgemeesters van tijd winnen. Zo worden er in de moskeen in Utrecht twee gemeentelijke loketten geplaatst, één voor de vrouwen en één voor de mannen. Moslimlanden verbonden infrastructuur gesteund door de niet gekozen bureaucratische kaste is een sterke voedingsbodem voor de verraderlijke politieke partijen. Dankzij deze partijen zijn er tienduizenden kunstmatige ambtenaren actief bij de overheid.

  Huwelijksmigratie zgn. gezinshereniging van de Moslims is het grootste kwaad omdat via nicht en neef huwelijken sprake is van een constante instroom. Kunstmatige vergroting van de parallelle maatschappij wordt onvermijdelijk genoemd, ze werd als moreel juist omdat het geboortecijfer te laag was. Lage geboortecijfers zijn juist te danken aan de niet naturelle Moslim voortplanting. Marokkaanse tienervrouwen met 3 kinderwagen, analfabete mannen met 7 vrouwen en 25 kinderen die hele straat onleefbaar maken, verstoren naturelle ontwikkeling. Heel veel vrouwen willen geen kinderen krijgen. Met de huidige grootte van de moslimbevolking is het zo goed als zeker dat er de komende 25 jaar onvoldoende voedsel en energie zal zijn. De situatie is dramatisch. Iedereen had dit kunnen zien aankomen: als in 2032 weer 25 jaar verstreken zijn, zullen het er bij beide groepen ca 5.3 – 6.8 miljoen zijn. Het aantal Somaliërs enz. zal dan net zo groot zijn als nu het aantal Marokkanen en Turken. Dat is door de opeenvolgende regeringen vakkundig verziekt. Er zijn zomaar de meest ongepaste vreemdelingen van de aarde naar Nederland getrokken. Die zijn door huwelijken met de bevolking daar geheel op ingegaan. Moslims mogen alleen met moslims trouwen. Kolonisatie via de baarmoeder dreigt Nederland. U kunt gerust zeggen dat de toestand in alle grote steden is ronduit vreselijk en vaak ook gevaarlijk. Grote steden hebben geen tranen meer om te huilen. Ze zijn al lang verloren, verkocht en verraden.

  SP, PvdA, D’66, GL, CDA zijn niet bereid fundamentele hervormingen door te voeren. Van de lentecoalitie hebben Nederlanders geen profijt. De lentecoalitie heeft duidelijk zelfde koers gekozen. Bezuinigd wordt er nauwelijks, lastenverzwaringen des te meer. ‘Hervormingen’ is inderdaad een term die iedereen persoonlijk opvat. De in ons ogen ideale hervorming van Nederland die rechtvaardigheid, compassie, flexibilisering, lastenverlichting en een kleinere overheid combineert is nog nauwelijks in zicht. Onder druk van Brussel hebben ze verdere lastenverzwaring in overbelast Nederland voorgesteld en weigeren om echte bezuinigingen door te voeren waar draagvlak voor is. SP, PvdA, D’66, GL, CDA willen dat Nederland doorgaat met het onderhouden van de explosief groeiende Moslims. Dit omvat niet alleen uitkeringen (WW, WAO, Bijstand, AOW, kinderbijslag, plus de sociale lasten, plus vrijstelling van plaatselijke belastingen, maar ook huisvesting, scholing, gezondheidszorg, subsidies en niet te vergeten de kosten van het hele begeleidende apparaat van sociale diensten, justitie en advocaten, Hadj, de bedevaart naar Mekka (€25.000.- per persoon), militaire diensten in Turkije (€10.000.- per persoon) voor de honderden duizenden uitkeringstrekkers. Turken en Marokkanen die in Nederland wonen slepen miljarden Euro naar hun corrupt en doortrapt landen waar ze niet willen wonen! Miljarden via non-stop uitkeringen (bijstand en kinderbijslag) aan niet in Nederland wonende massa die steeds groter wordt, daar boven op komt nog ca. 3 miljard per jaar om Turkije rijp te maken voor de EU lidmaatschappij. Sociale Verzekeringsbank wist jaren dat de Marokkaanse en Turkse gezinnen gebruikmaken van dubbele kinderbijslag voor kinderen die in het land van herkomst wonen. Uit een steekproef van bleek dat er 73 procent van de Marokkaanse, Somalische en Turkse gezinnen frauderen. Het is toch niet te geloven dat van onze zuur en duur verdiende belastinggeld moslimlanden worden onderhouden!
  Eerste Kamer werkt alleen voor de Moslims. Dankzij corrupte politici hebben de mohammedanen steeds meer macht overgenomen. Export uitkeringen naar Turkije en Marokko, bloedige rituele slachtfeest(offerfeest genoemd!), wrede rituele onverdoofd besnijdenis, genitale verminking bij meisjes én jongens, een misdaad, een tégennatuurlijk fenomeen, is bedacht door zieke geesten wordt als multiculturele praktijk opgedrongen. Burka/hoofddoek, dubbele passpoort, moskee als symbool van overwinning, uithuwelijk, rituele erewraak enz.. enz.. wordt door de elite gelegaliseerd. Niet gekozen burgemeesters, rechters en zieke ambtenaren blijven beweren dat de Nederlandse cultuur met dit soort praktijken beter wordt. Dankzij corrupte rechters en politici hebben de mohammedanen het rituele erewraak en slachten (nu nog van dieren, en straks van niet-moslims!) weer veiliggesteld. De meer dan twee miljoen mohammedanen in Nederland (2,3 miljoen) kunnen de komende jaren onbelemmerd doorgaan op Nederlandse bodem met het doorsnijden/doorzagen met een mes van de kelen van hun onverdoofde slachtdieren-vrouwen en ze vervolgens dood laten bloeden. Moslimleiders van NIF en ISN in Nederland denken dat ze ca. over 10 jaar in de grootsteden besnijdenisplicht kunnen invoeren. Gruwelijke besnijdenisfeest (5 moslimmannen houden kind vast en 2 gaan snijden..)met honderden enthousiaste Moslims die bloed willen zien, onverdoofd onder de messen van moslimslagers vastgebonden kinderen, hun gesneden geslachtdelen.
  De gruwelijk wrede manier van slachten van dieren (en mensen) door mohammedanen staat in schrille tegenstelling tot de naturelle cultuur. Ten diepste zien we de wrede Islam tegenover de humane overtuiging van de natuur zelf…veel politici en ambtenaren zijn nu onderworpen aan deze gruwelijkheid. De stemmen van de kiesgerechtigde mohammedanen zijn momenteel goed voor aantal zetels in de Tweede-Kamer en komende jaren worden de miljoen minderjarige moslims kiesgerechtigd.
  Veel politici, rechters en ambtenaren blijven beweren dat de Moslims bijdrage leveren aan de multiculturele maatschappij. De gruwelijk wrede manier van slachten van dieren en barbaarse rituele erewraak door mohammedanen is geen multiculturele fenomeen maar een collectieve waanzin. Niet alleen dieren maar ook vele vrouwen en meisjes zijn vermoord omdat ze zich aan het agressieve gezag van hun maatschappij, vaders en broers proberen te onttrekken. Met een IQ van ca. 82 is het moeilijk te onderscheiden wat goed of kwaad is, laat staan bijdrage leveren aan een nieuwe culturele ontwikkeling. Het ‘verwestersen’ als motief, is cruciaal in de motivering van deze slachtingen. De vermoorde vrouwen zijn in tegenstelling tot de vermoorde journalisten en wetenschappers meestal naamloos, maar het is typerend voor de manier hoe de islam zich al eeuwen handhaaft door het elimineren van critici en afvalligen.

  De ‘elite’ heeft bijna onomkeerbare situatie geschapen, welbewust. Iedereen kan zien dat de Eerste kamer, de rechters en ambtenaren meedoen aan deze mohammedaanse collectieve waanzin. De duisterheid van hun motieven is voor een gewoon mens nauwelijks te lezen of te vermoeden, maar willens en wetens hebben de bureaucraten het land kapot gemaakt,want dat is gebeurd:de grote steden zijn de machtscentra,die stuk voor stuk (snel volgen A’dam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Utrecht, Eindhoven,Tilburg enz)in handen komen van fanatieke, onverschillige islam georiënteerde uitstoot. Nu leven er meer dan 1.5 miljoen jonge, agressieve,hongerige moslimmannen samengeperst op een klein oppervlak, dat steeds meer grond aan de leefbaarheid onttrekt, omdat de moslims overal woningen voor hun kinderen en kleinkinderen laten bouwen. Tegelijkertijd vindt er een verwoestijning plaats. De enige bestendige economische basis van de Nederlandse bevolking, wordt systematisch vernietigd en verliest terrein, bij een gelijktijdig toenemende broedplaatsen voor de massa Moslims.
  Over maximaal 10 jaar dicteert m.i. de islam de landelijke verkiezingen. Dan is het over en uit. Als men realistisch bekijkt wonen onze kinderen en kleinkinderen straks tussen 7 miljoen niet westerse allochtonen en Nederland is dan (over 20 jaar) volledig overgenomen. Wanneer de immigratie niet drastisch afneemt, zullen steeds meer van onze kinderen op het oorlogspad gestuurd worden om aan meer voedsel en energie te komen. Onze geschiedenis kan in de vuilnisbak of heeft een geweldige wending genomen, Nederland de vergaarbak van de wereld zal dit in de toekomst niet meer kunnen opbrengen, geen geld en geen kennis meer, verval verzakking verrotting afbraak en sloop zijn het gevolg.
  Bureaucratische kaste heeft het volk in deze zaak niet om toestemming gevraagd. Op geen enkele moment, is deze moslimmigratie ooit aan de bevolking voorgelegd. Politici en ambtenaren die betrokken zijn bij deze proces zijn zelf ziek, slap en bedrieglijk.
   
   
  Met Vriendelijke Groeten,
   
   
  Anti crisis comité 
   
  Tessa S., Adriana T., W. Brassy
   
   
   

 71. Reactie van Meilisa

  Beste lezers,

  Waarom denken mensen altijd dat nikaab dragers onderdrukt worden. Of dat ze minder zijn dan andere vrouwen. Ik heb genoeg meiden leren kennen die een nikaab dragen meeste daarvan zijn bekeerde moslima’s. Voordat we iemand willen beoordelen moeten we ook op de hoogte zijn waarom een moslima haar gezicht bedekt. Wat ik dus zo grappig vind is dat mensen medelijden hebben met nikaab dragers, idee dat ze onderdrukt worden. Terwijl het vrijheid is voor de gelovigen

  Voordat we tot een conclusie komen, moeten we het verhaal van beide kanten kennen, en ons niet laten meeslepen met het propaganda en media die ons wijs wilt maken dat nikaab onderdrukking is wat dus het niet het geval is!!

  Met vriendelijke groet.

 72. Reactie van Florac Bosch

   Hoofddoek/burka symboliseert de politieke islam van Jihadisten en is een onderdeel van ISIS beleid!

  “de hoofddoek is een vlag die ISIS jihadisten op het hoofd van vrouwen planten om daarmee het veroverde gebied te markeren.” (N. Aisa, Algerije)

  De hoofddoek is het symbool van een vernietigde wereld, overal in de islamitische wereld, en soortgelijke lappen stof zijn de vlag op de modderschuit. En die modderschuit is islam. En in een islamitische samenleving hebben ze ook nog al die negatieve effecten, waar moslims zich hun hele leven mee bezig houden. Wat vreemd is is dat mensen zo compleet onnozel zijn dat ze niet eens weten waar het kopvod voor staat, en dan andere mensen aanvallen die het wel weten. 

  Een islamiet met de hoofddoek is een gehersenspoelde die een opgelegde ideologie niet kan en mag verlaten. 
  islam als georganiseerde massa psychologie, politieke militaire doctrine, is überhaupt voor mensen die niet zelfstandig kunnen of willen denken en de verantwoordelijkheid voor hun gedrag afschuiven op een vermeende hogere macht en nu de Jihadisten uit Midden-oosten!.
  Jihadisten van ISIS misbruiken op den duur de islam om niet-moslims te onderdrukken en er zelf beter van te worden.

  Dit uitgangspunt, dat elke redelijke grondslag mist, heeft geleid tot het opstellen van gedragsregels, die – aan de volgelingen van dit hogere macht principe – dwingend – worden opgelegd, maar die in geen enkel logisch verband staan tot de voorgespiegelde verwachtingen zoals een hiernamaals/ paradijs…

  Terwijl de islam gewelddadig oprukt van Irak en Syrië tot in onze straten en nog meer jihadisten uit islamitisch Midden- Oosten en Afrika die richting Nederland komen en een verblijfsvergunning krijgen, de politiek in meerderheid kijkt weg van de werkelijke problemen en islamitische apartheids-gebieden worden steeds groter in Nederland! 

  De islamitische terreur wordt langzamerhand geïnternaliseerd…!

  Helaas is het nu overduidelijk dat de moslims ons uitkeringsparadijs niet zullen verlaten, in tegendeel zullen ze apartheids- -gebieden creëren in Nederland. In Nederland dreigt een soort midden-oosten land toestand te ontstaan. Overal in de steden zijn er jihad strijders actief, imams en andere moslimstrijders zijn bezig om jonge mannen en vrouwen te opleiden! Ze stellen onomwonden dat Nederland moet worden overgenomen. Moslims zouden nieuwe instroom te bevorderen via meer bruiden uit een islamitische land halen, hun kinderen als anti-Nederlands opvoeden etc.. Op die manier wordt er een nieuwe bevolking gevormd die heel snel in aantal toeneemt. Ondertussen is het aantal moslims in Nederland explosief  gegroeid. De vele Jihadisten uit Marokko, Turkije, Somalië, noordelijk Afrika en het Midden-Oosten doen ook het aantal illegale moskeeën en koran cursussen. 

  De kansen op integratie zullen steeds kleiner worden en de kansen op een permanente apartheid in onze samenleving worden steeds groter naarmate het aantal Moslims groter is en de instroom blijft voortduren. Dit betekent een permanente bron voor het ontstaan van spanningen en conflicten. Dit apartheid in Nederland, mede mogelijk gemaakt door de slechte politici en kerkleiders! 

  En nu, na al die jaren heeft Nederland nog steeds niet begrepen hoe vernietigend-langzaam maar zeker de politieke Islam werkt! Ons ontbreekt de moed om onze beschaving te verdedigen tegen verderfelijke invloeden. De geschiedenis toont aan wat er dan kan gebeuren. Dat dit een langzame moeilijke, gevaarlijke weg zal worden, is tevens een gevaarlijke onderneming voor de mensen die wel in vrijheid willen leven.
    

 73. Reactie van Ellen Konne

  VVD en Jihadisten probleem!

  Gouda ‘begint opnieuw’ met moskeeplan!
  “GOUDA – De VVD in Gouda heeft de deur voor een megamoskee op de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne wagenwijd open laten staan. De coalitiepartij stemde woensdagavond laat niet mee met een motie van de voltallige oppositie om de megamoskee definitief te blokkeren.” Bron: Telegraaf

  VVD stopt niet, maar er wordt op gewezen dat de moskeebouwers Jihadisme sympathiseren, met organisaties die samenwerken met IS!
  Rutte uitspraken over de Jihadisten die al weggegaan zijn, zijn met een gespleten tong gedaan, net zoals bij de verkiezingsbeloften. De uitspraak van Rutte is om te grote flauwekul, na de verkiezing zal zijn toon weer anders zijn. Ook Rutte, en veel andere politici, zijn verantwoordelijk voor de middeleeuwse achterlijkheid in Nederland! VVD is niet tegen de bouw van megamoskeen en massa immigratie. Toch laten veel mensen zich misleiden door stoere verkiezingspaal, maar de VVD gaat net als PvdA, CDA en D66 het niet redden.

  Pure verkiezingsretoriek! VVD politici snappen er niks van en alle Jihadistische activiteiten onder dit kabinet gaan onverminderd door. Gouda was en schijnbeweging. Brutale moslims stoppen nooit met hun jihadistische activiteiten, na de verkiezingen gaan ze weer verder, net als in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. PvdA heeft toch die Westermoskee voor elkaar gekregen.
  Ze houden de jihadisten tegen aan de grens om ze te smeken om onderdeel te blijven uitmaken van de Nederlandse samenleving.
  Werkelijk een grote verbijstering: de VVD zit op zichzelf behoorlijk op de lijn van de D66 en CDA mbt islam en immigratie. VVD, PvdA en D66 zijn – voor zolang het nog duurt – aan elkaar geklonken. Als het er op aankomt worden de teruggekeerde jihadstrijders gewoon weer in de watten gelegd.
  Dit kabinet is ook dodelijk voor Nederland.

  VVD snapt er niks van maar de oorzaak van jihadisme is de verplichting om de jihad te voeren! De machtigste politici willen dit waarheid niet inzien. De oorzaak van jihadisme zien we dagelijks. Natuurlijk spelen islamitische doctrines een centrale rol in de verspreiding van het jihadisme. De meeste moslimjongeren voelen zich superieur ten opzichte van Nederlanders. Bijna 85% van de moslimjongeren vindt het belangrijk om moslim te zijn en wilt vechten als iemand kritiek heeft over de islam. Jihadisme, islamitisch terrorisme is een politieke ideologie en is levensgevaarlijk voor het westen! Wij hebben ooit simpele zielen binnengehaald en die hebben een enorme salafistische massa beweging veroorzaakt! Dagelijks komen in heel Europa duizenden en duizenden nieuwe Moslims binnen en beschouwen ze Nederland als hun nieuwe prooi!

  De oorzaak van jihadisme is de haat tegen het westen die er vanaf zuigeling word ingepompt door opvoeding en imam in de moskee. Systematisch gehersenspoelde jongeren voelen zich superieur ten opzichte van Nederlanders. Motivatie voor de Jihad bij islamitische jongeren is zorgelijk hoog: 81% van de jongeren vindt in meer of mindere mate dat moslims via heilige oorlog meer macht moeten krijgen dan anderen in Nederland en 86% van de moslimjongeren is het in meer of mindere mate eens met de stelling dat Nederland moet worden overgenomen…Het Jihadisme stoelt op de islamitische religie. Dat dit Jihadisme nu zo zeer manifest wordt komt door de bevolkingsexplosie, die een stuwmeer van overtollige, ledige jongemannen heeft voortgebracht. Die vinden in hun religie een rechtvaardiging om zo te keer te gaan. Kortom: we zijn er nog niet klaar mee en kunnen volksverhuizingen tegemoet zien.
  Het islamitische verovering lust als de belangrijkste voedingsbodem voor Jihadisme.

  Hoewel er inderdaad jihadisten zijn die niet in ongelijkheid zijn opgegroeid, kan het niet geheel weggepoetst worden als voedingsbodem voor bekering tot het fundamentalisme. Voor sommige terroristen is het feit dat zij niet in westerse luxe kunnen leven reden om zich aan te sluiten bij militante islamitische organisaties…Moslims in alle Europese staten staan voor het merendeel achter de jihadisten. Ze hebben maar één doel Europa islamiseren. Machtigste Politici willen dit niet inzien en demoniseren de rest. Want dagelijks komen in heel Europa duizenden en duizenden nieuwe moslims binnen. Europa gaat kapot door de EU leiders die van mening zijn dat al deze moslims hier kunnen blijven wonen. In de toekomst zullen heel veel moslims het voor niet-islamieten heel moeilijk gaan maken.
  Grote meerderheid van de moslims in Nederland is van mening dat zwakke Nederland uiteindelijk via jihad overgenomen kan worden. Overal megamoskee bouwen is een voorbereiding van Jihad die een heilige plicht is voor de Moslims!

  In de PR activiteiten van Boko Haram en Somalische Al-Qaeda afdeling Al-Shabaab, zijn in Nederland gebouwde moskeen met hoge minaretten te zien! Omdat hoge moskee minaretten door de analfabete moslims gezien worden als bewijs van verovering, willen de jihadisten op deze manier Afrikaanse moslims mobiliseren richting Nederland! Al Qaida in Jemen (Aqap), Al-Shabaab in Somalië, Boko Haram in Nigeria en Al Qaida in Noord-Afrika (Aqim), IS in Libie, allemaal willen miljoenen moslims naar EU landen verplaatsen. Jihad organisaties willen via massa immigratie de meerderheid krijgen in Europese landen om hun doelen te bereiken.
  In de nieuwste propoganda films van Boko Haram wordt Nederland afgeschilderd als een afvallige land met massaal bekeerlingen, duizenden moskeen en miljoenen hoeren. Via deze weg willen de jihadisten nog grotere migratiegolven tot stand brengen!

  Van den vreemden zijn er 80 000 Somalieers toegelaten in Nederland die binnekort zich gaan verdubbelen… Ze gaan niet naar olie rijke salafistische landen! Dankzij CDA, VVD en PvdA, hebben deze brutale moslims een vaste voet in Nederland! Somalische salafisten die “politiek asiel” vragen, steunen Al-Shabaab, een jihadistische organisatie die samenwerkt met de Boko Haram. In de toekomst vormen deze banditten een grote gevaar voor Nederland!

  Deze Jihadisten komen niet uit de hemel, Islam als verovering- ideologie beveelt voor de Jihad…Jihad is een kernwaarde van hele islamitische politieke-militaire systeem. Een voedingsbodem is bodem waarom het goed toeven is, waarop de plant gedijt, een bodem die alle noodzakelijke elementen bevat voor fantastische groei. Zo’n voedingsbodem zijn onze wegkijk-politici, met D66 en PvdA als lichtend voorbeelden…Zolang islam zich verder wilt uitbreiden, ontstaat een voedingsbodem voor jihadisme en hoe meer moslims in Nederland, hoe erger het wordt…
  Als er genoeg moslims zich in een prooiland zich verzameld hebben, beginnen ze met hun Jihad. Deze opvatting is met de immigratie meegekomen en wordt dagelijks gevoed via satelliet, internet en imams in de moskeeën. Hun succes is mogelijk omdat de belangen van hun aanhangers momenteel parallel lopen. Vroeg of laat zullen de spanningen, tegenstellingen tussen invallers en lokale bevolking echter tot uitbarsting komen. De overheid door domheid geregeerd heeft de meest absurde overeenkomsten ondertekend waar ze met een uitzondering niet onderuit kunnen. Massa verzameling van de islamieten is het grootste gevaar voor de vrije wereld.

  Nederlandse maatschappij is hopeloos verdeeld en moslims enclaves worden steeds groter. Turken willen eigen moskeen, Somaliërs willen eigen kazernes en niet alleen Marokkanen maar alle andere Arabieren willen ook eigen aparte moskeen met de hoge minaretten bouwen in Nederland!

  Versterking van salafisme in Nederland gaat immers gewoon door, ondanks voortdurende waarschuwingen van islamkenners in binnen- en buitenland, honderden boeken, honderdduizenden artikelen op internet, en zelfs ondanks ISIS, dat elke dag weer laat zien wat jihad nu eigenlijk precies de kern van Islam is. Niemand zo blind als politici die niet willen zien.

  De belastingen zijn veel te hoog waardoor het vertrouwen volledig is verdwenen bij de burger. Banen staan op de tocht, flexwerken is een ramp waardoor huizenmarkt op slot! Een kind kan begrijpen waar het wringt. Daar ligt het werkelijke probleem en daar doet dit kabinet niets aan. Helemaal niets!
  Grote meerderheid van de moslims is werkloos, kansloze analfabeten zitten massaal in de uitkeringen en kosten miljarden! De islamisering, de salafistische verbreiding, jihadistische voedingsbodem, wordt alleen nog erger…
  Nederlandse volk wilt niet alleen de uitstoot, maar ook geen voedingsbodem van Jihadisme in Nederland! 
  We hebben nu onderhand al zoveel politici kunnen betrappen op geheugenverlies. En het Nederlandse volk is er helemaal klaar mee.

  Salafistengedogers PvdA, VVD, GL, CDA en D66 willen hun vijandelijke immigratiebeleid niet veranderen. Dit is wat ISIS en andere jihadisten graag willen! Een overbevolkte land dat uiteindelijk ten onder zal gaan aan de islamitische massa-immigratie dat toegestaan is door de stomme Politiek. Nog een paar decennia dan is er brutale islam die overheerst. De kinderen die nu opgroeien krijgen het zwaar.
  De leiders die nu aan de macht zijn, hebben ruimschoots bewezen dat ze geen oplossing hebben – of nog erger: willen – voor de islamisering van het Westen. Het is aan de kiezer om het verschil te maken. Mis deze historische kans niet, beste Nederlanders.

  Nederland heeft niets aan mensen als politici die zich verschuilen achter de EU of VN en zelf het politiek correcte hoofd ophouden.

  We zijn het zat! En wij willen ons land terug!

 74. Reactie van FLORAC BOSCH

  EU en Turkije probleem!

  Terwijl de waarden van onze westerse democratie en de betekenis van de Turkse cultuur nog steeds tegenover elkaar staan, wilt dit land zonder enkele hervorming onmiddellijk lid worden bij EU? Wie begrijpt de waanzin niet? De mogelijke toetreding van Turken tot de EU heeft aanzienlijke geestelijke, politieke en territoriale impact, omdat de islam aanspraak maakt op heel Europa.

  Jihadisten willen straks alles opleggen als 80 Miljoen agressieve Turken zonder visum Europa binnendringen…!
  Schande dat we daar nog mee zaken doen met Turkije!? De mensenrechten die continue worden getreden met voeten!
  Veel Europese politici, falende oude garde verraadt eigen bevolking! Nieuwe verdrag tussen Turkije en EU is een nieuwe val voor de Europese volkeren! De overheid laat zich door deze Islamisten gewoon bedriegen. En wij moeten straks nog miljoenen turken opnemen!
  Zodra de moslimbevolking in dit land, dat zo dom is geweest islamitische immigranten in grote getale op te nemen, een kritische omvang bereikt, beginnen zich zichtbare veranderingen te ontwikkelen. Complete wijken in westerse steden worden plaatsen waar wanneer men zich niet aan de islamitische kledingvoorschriften houd, wordt uitgescholden, aangevallen of verkracht. Geleidelijk begint zelfs de politie dergelijke gebieden te mijden, omdat elke arrestatie van een moslim crimineel Jihadist kan uitmonden in felle tegenstand en rellen – vaak goedgekeurd door de liberale linkse media vanwege “religieuze discriminatie” en “racisme.” Meer en meer vrouwen beginnen de burka of sluier te dragen. In dit stadium neemt de vraag naar moskeeën toe, die als centra van macht dienen en als symbolen voor de islamitische overwinning. Wanneer uiteindelijk het volk door politici en media vertrouwd is gemaakt met de vereiste islamitische ‘vroomheden’, beginnen moslims hun recht op te eisen voor meer afscheidingen in openbare voorzieningen, op werkplekken, op scholen, hoge scholen en universiteiten.
  Een moslim immigrant zou niet mogen integreren in een westerse samenleving maar als zijn verblijf afhangt van een bepaalde mate van integratie, dan is het tijdelijk toegestaan zolang de onderwerping en islamisering van het gastland nog geen feit is.

  In Europa wordt de immigratie van niet westerse, islamitische massa gesteund en op veel beleidsterreinen begunstigd. Gevestigde elite heeft grote belangen bij de anti- Europese Moslims: naar schatting 62 miljoen, veel stemmen dus! Door dat het om een behoorlijk grote groep van islamieten gaat, onderwerpen veel politici zich aan de primitieve woestijnrovers. 
  Jihadisten van Turkije, Syrië, Irak, libie, Mali, Irak, Soedan, Somalië, Afghanistan etc..krijgen logistieke steun van Turkije en andere golfstaten.

  Het is overigens een schande dat de bestuurders van EU mee geholpen hebben aan de bouw van moskeeën, een locatie beschikbaar hebben gesteld of bestemmingsplannen hebben aangepast voor de agressieve massa…
   
  In Europese steden hebben de bestuurders mee geholpen aan de bouw van aantal moskeen en islamscholen die Turkije graag wilde hebben!! 
  Deze corrupte politici zijn dus politiek actief, maar niet voor eigen land. Ze werken voor de vijandige mogendheden…Zolang Europese bestuurders via moskeebouw, Islamschool migratie van Moslims blijven bevorderen, komen er nog miljoenen bij!
  Turkse Jihad (verovering van Europa) is gevaarlijker dan de ISIS Jihad!
  Het Turkse Diyanet controleert in Europa wonende Turkse moslims. De imams, islamitische strijders worden door Diyanet in Turkije geselecteerd en hierheen gestuurd. Turkije propageert zijn eigen Islam:Deze islam is de meest gewelddadige en dwingende cult uit de geschiedenis… zie Ottomaanse tijdperk! Dood degenen die het mohammedanisme verlaten of vermoord diegene die als moslim werden geboren maar de cult niet willen volgen, is een belangrijk onderdeel van de islam. Mohammed moest dus zijn macht handhaven door diegene te vermoorden die zijn geloof niet wilden volgen. Dit is één methode om totalitaire controle uit te oefenen. Geen andere interpretatie van de islamitische geschiedenis kan een andere conclusie onthullen.

  Het is een verregaande controle via Turkse wetgeving. De essentie is dat de westerse waarden en de turkse islamitische waarden onverenigbaar zijn! 
  Democratie, vrouwenrechten, gelijkwaardigheid van religies, recht van vrije meningsuiting zijn de peilpunten! 
  Gescheiden loketten, stoelenrijtjes voor vrouwen en verplichte hoofddoeken zijn de kleine pasjes die gemaakt worden om de islam vaste voet te geven in het maatschappelijke leven. 
  Alle verworvenheden en inzichten worden door de islamaanhangers in meerdere of mindere mate opnieuw ter discussie gesteld, alsof we de onze die niet in volle overtuiging ons eigen gemaakt hebben in het Westen. Alsof we erop zitten te verwachten op verbeteringen voorgesteld door de Islamaanhangers! De corrupte politieke elites van de westerse landen vinden dit zelfs goed. Enthousiast Allah Akbar! geschreeuw van islamitische scholieren bij het bekijken van de onthoofdingen van ongelovigen in laten zien dat de Moslim Jeugd in Europa in handen van de externe mogendheden is en door hen wordt gebruikt als vijfde colonne. Het voornaamste element van de Turkse strijd tegen het Westen bestaat uit demografische oorlogsvoering met de volgende elementen: migratie en de vorming van geïsoleerde moslimgemeenschappen in EU landen…

  MIGRATIE EN GELOOF ALS DEKMANTEL!

  Krijgsheer Mohammed maakte duidelijk dat migratie een religieus gebod is. De reden hiervoor is simpel: hoe meer moslims naar het Westen komen, hoe meer mogelijkheden om in organisaties te infiltreren en hoe meer soldaten van de jihad zich zullen gelden wanneer het moment daar is, met het uiteindelijke doel de overwinning voor de islam.
  Migreren is een voorbereidende fase voor de jihad, en Mohammed zei hierover het volgende;
  Ik verplicht u waarmee Allah mij heeft verplicht; je aansluiten, gehoorzamen, plicht vervullen, emigreren en jihad voeren omwille van Allah.
  Migratie is de opstap naar Jihad: in landen waar moslims met oorlogsvoering de sharia niet dwingend kan opleggen, daar wordt gebruik/misbruik gemaakt van migratie.
  Migratie en/of Jihad [heilige oorlog tegen de westerlingen!] moeten leiden tot hetzelfde doel: islam in Egypte, Palestina en Iran werden met het zwaard veroverd, terwijl Indonesië, Maleisië, Centraal Azië en delen van India dankzij migratie werden geïslamiseerd.
  Migratie is slechts een verkapte verovering en het zal pas eindigen wanneer de hele wereld is veroverd.
  Het is dus niet bizar dat de Turkse islamieten die extreem tegen de waarden en normen van Europa zijn, ten koste van alles een EU lidmaatschap eisen.

  Turkse dictator Erdogan heeft gezegd dat de enorme aantallen moslim migranten ‘de landen in Europa zullen veroveren… Spoedig zullen wij hen met Allahs hulp onder de voet lopen. 
  Turkse Jihad (verovering van Europa) is gevaarlijker dan de ISIS Jihad!

  Het Turkse staat controleert in Europa wonende Turkse moslims. De imams, islamitische strijders worden gezien als paramilitairen van Turkije.
  Afpersen en chanteren om lid te worden!! Moslim migratie is een overgangsperiode waarin de ontvangende samenleving wordt voorbereid te transformeren van een open samenleving naar een islamitische samenleving met slaven van Allah, met een staat gebaseerd op islamitische principes.

  TURKIJE STAAT ACHTER DE ISLAMITISCHE VOLKSVERHUIZING!

  Het is pure grootheidswaanzin miljoenen Turken daartoe uit te nodigen. Uit meest islamitische landen stromen nog honderden miljoenen ongeschoolde migranten en zogenaamde asielzoekers, voor wie hier geen werk is, naar ons uitkeringsparadijs. Turken willen in Europa hun infrastructuur verder uitbreiden en van daaruit wordt de omringende bevolking verdreven dankzij nieuwe golf van moslim migranten: 188.665.000 Islamitische inwoners van Pakistan, waarvan de helft via Turkije naar afvallige Europa wilt..!
  Ook uit Pakistan begint het aantal moslims naar Europa fors toe te nemen. Pakistaanse migranten komen vooral via de overwegend islamitische land als Turkije binnen. Terwijl EU bedrog miljarden pompt naar Turkije, staat Turkije juist achter de Islamitische volksverhuizing! Veel Pakistaanse moslims krijgen deze kans om te ontsnappen aan armoede en werkloosheid in hun eigen land. Van deze migranten zijn de 99% islamitisch.

  Migratie van moslims naar niet-islamitische gebieden, waar zij kernen vormen, die zich ongelooflijk snel uitbreiden.. Dit is de basis van islamitische demografische oorlogsvoering, die in koran en hadith in detail is uitgewerkt. Daardoor wordt immers de normale bevolkingsgroei verveelvoudigd. Zij mogen zich ook niet vermengen of vriendschappelijk omgaan met de omringende bevolking. Dan behoren zij tot de ongelovigen. Vanuit zo’n van de omgeving geïsoleerde voorpost wordt dan de omringende bevolking met geweld verdreven en ruimte gecreëerd voor verdere immigratie!
  Via gelegaliseerde (zonder visa) migratie door ook andere islamitische landen willen de Turken de Europese Gemeenschap, de restanten van Europese beschaving vernietigen. Daardoor zullen immers de allergrootste islamitische migratiestromen ooit naar het Westen ontstaan en wordt de Westerse samenleving en democratische rechtsorde voorgoed vernietigd.

  Volgens dit vijandelijke EU verdrag, naast de zwakke Syrische strijders, worden er dus doelbewust Turkse islamieten massaal binnengehaald!
  Turkse Islamitische leiders en hun handlangers in Europa maken weg vrij voor inbezitneming van Europa door de moslims! 
  De grote steden worden zeer binnenkort geheel overheerst door de islam. Op middellange termijn zal de islam een meerderheid vormen en hier een middeleeuwse islamitische wetgeving in kunnen voeren en het hele land met geweld overheersen. Burgeroorlogen zoals in Syrie en Irak zijn dan in Europa onvermijdelijk.
    

 75. Reactie van FLORAC BOSCH

  Kolonisatie van Europa door de uitstoot van Moslims.

  Islamitische immigratie gaat onverminderd door! Het snelle voortplanting is een heilige plicht van de moslims, en hierdoor ontstaat altijd een grote overschot van moslimbevolking!

  Exponentiële groei, overbevolking in Moslimlanden en de gevolgen.

  Non stop groei en overbevolking is de basis van alle burgeroorlogen in Moslimlanden. Van Bangladesh, Pakistan, Irak, Syrie, Turkije, Libie, Soedan tot Marokko zien we overal overbevolking probleem. Sinds jaren 70 kunnen ze hun bevolkingsoverschot zonder problemen naar Europa verplaatsen. 

  DEZE OVERBEVOLKING IS HET ENIGE WERKELIJKE PROBLEEM !

  Het gevaar is dat deze moslims nu met een nog grotere overschoot, hele Europa kunnen koloniseren! Ze komen nu met de miljoenen binnen…Bevolkingsgroei van moslims onder speciale omstandigheden is sneller. Nieuwe broedplaats van Moslims is nu Europa geworden.
  In huidige situatie passen de Moslims niet meer restricties en gaan er stemmen steeds op om een nieuwe tocht demografisch te ondersteunen door een doelgerichte kolonisatiepolitiek, desnoods door misdadigers naar Europa te verbannen en jonge meisjes te verplichten om ter plekke te trouwen met moslims. Mohammed was ervan overtuigd dat de Arabieren kunnen de wereld veroveren via zijn succesvolle demografische oorlogdoctrine!!
  De ergste gevolgen van deze bevolkingsexplosie zullen nog komen…

  Abnormale groei van Moslims en gevolgen daarvan, huidige jihad oorlogen hebben niks mee te maken met de mensenrechten etc… Creatie van overbevolking is een grote wapen van Islam… Europa is nu al overbevolkt door de binnengedrongen massa Moslims. De komst van nog meer moslims uit Afrika en Azië zal de problemen alleen maar groter maken.

  Mohammed, voor zijn wereld dominantie heeft een nieuwe wapen gevonden.

  Creatie van een constante overbevolking als religieuze plicht, heeft altijd succes gehad en werkt nog steeds! Moslims exporteren hun uitstoot naar Europa en dit noemen ze migratie! De vele miljoenen moslimmannen die nu Europa binnenkomen, zijn opgevoed en opgeleid hoe ze nieuwe gastland kunnen koloniseren. Met huidige politieke doctrinaire patronen verstikken ze de vooruitgang en vernietigen ze bestaande cultuur, wat Mohammed ook deed…!
  De islamitische expansie is een feit. Ze wordt door de goddelijke hand gestuurd. Vandaag de dag wordt de jihad niet meer gevoerd door staten met legers. Dat zou ook niet kunnen. Zodra een islamitische overheid openlijk een oorlog tegen het Westen zou beginnen, zou zij door westerse legers worden vernietigd. De tactiek van de jihad is dan ook gewijzigd. De Islam heeft een andere manier gevonden om Europa te koloniseren;middels de baarmoeder, immigratie en het bekeren van zwakke Europese volkeren.

  EU leiders willen de waarheid niet zeggen tegen hun eigen bevolking! Binnenkomende massa moslims is juist de slachtoffer van de barbarse Islam zelf. Overbevolking en structurele verplaatsing van de uitstoot is goed geregeld met de Islamitische regelgeving! Moslims volgen de wetten van Islam en hun jihad oorloggen zijn dus onvermijdelijk!

  De creatie van een constante overbevolking via een niet- naturelle weg is een grote wapen voor de Islam. Het is een wet in Islam en bedoelt voor de dominantie van hele wereld! De migratiestromen die de laatste jaren op gang komen de verkeerde oplossing zijn voor het probleem van de overbevolking. Wat ons hier in Europa betreft zullen we iets moeten verzinnen dat Arabieren, Turken, Pakistanen en Afrikanen in staat stelt hun eigen overbevolkingsproblemen op te lossen zonder die te exporteren naar Europa.

  In 622 was Mohammed ook een migrant, dan wel een vluchteling. En hier begint het succesverhaal van de islam. Uiteindelijk was Mohammed in staat om in minder dan een decennium in Medina een regime te vestigen.

Reageren